Hirdetés

Indiana Jones játékon dolgozik a Bethesda egyik fejlesztőcsapata

|

A legutóbbi Wolfenstein játékokat is jegyző MachineGames által kalapált játék egyike lesz a frissen alakult Lucasfilm Games franchise-ainak.

Hirdetés

Tegnap jelentette be a Disney, hogy Lucasfilm Games néven új részleget hoznak létre, mely lényegében a LucasArts utódjaként összefogja a Star Warshoz és egyéb Lucasfilmhez köthető videojátékokat. Meglepő módon első bejelentésként nem egy a messzi-messzi galaxisban játszódó kalandról kaptunk hírt, ehelyett mindannyiunk kedvenc kalandor-régészprofesszoráról készül játék. 

Indiana Jones köré messze nem épült akkora franchise, mint a Star Wars köré, ami meglepő, hiszen az ostorcsattogtató egyetemi oktató is kifejezett kult-státusznak örvend. Tagadhatatlan hogy a videojátékokra is nagy hatást gyakorolt a széria, hiszen mind a Tomb Raider, mind az Uncharted is ugyanerre a kalandor és kincsvadász archetípusra épült.

Hirdetés

Sajnos ettől függetlenül az elmúlt évtizedekben egyetlen értékelhető Indiana Jones játékot sem kaptunk (korábban sem sokat), ez azonban talán most változhat. A Bethesda Twitteren jelentette be, hogy MachineGames fejlesztőcsapatuk egy Indiana Jones kaland tető alá hozásán ügyködik:

Ez az a csapat, akik a Bethesda gondozásában kiadásra kerülő Wolfenstein játékokat is legyártotta, melyek ugyan mechanikában nem voltak túl erősek, azonban történetben és hangulatban igenis képesek voltak maradandót nyújtani. (Csak mellékesen mutatnánk rá, hogy Jones professzor hasonlóan rossz viszonyt ápol a nácikkal, mint B.J. Blackovicz.)

Ennél egyelőre nem tudunk többet, de a hozzám hasonló Indiana Jones-rajongók számára már ennyi is ok lehet arra, hogy egy kicsit optimistábban tekintsünk a jövőbe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)