Hirdetés

Indie Humble Bundle V - eladási rekord született

|

Eddig is lehetett sejteni, hogy az indie játékok egyre jobbak és egyre fontosabb szeletét birtokolják a videójátékok piacának.

Hirdetés

S nemcsak a játékok innovatívak és újszerűek, hanem a terjesztési formák is, amelyek segítségével a független fejlesztők játékait megvásárolhatjuk.

Az egyik legnépszerűbb indie játékterjesztési forma az úgynevezett Bundle, azaz a csomagkapcsolás. Több forgalmazó is van, akik különböző, de a vásárlónak igen nagy szabadságot hagyó csomagokban kínálnak indie játékokat. Talán a legismertebb ezek közül a Humble Bundle, amely ötödik részéhez ért. Ezúttal oylan címeket lehetett megvásárolni, mint a Limbo, Super Meat Boy, Braid, Superbrothers: Sword and Sworcery EP, Lone Survivor, Psychonauts és Amnesia: The Dark Descent. A Humble Bundle az "annyit fizetsz, amennyit csak akarsz" modellt használja, azaz nincs minimum fizetendő díj. EZúttal a Limbo, a Psychonauts, a Superbrothers: Sword and Sworcery EP és az Amnesia: The Dark Descent volt az, amelyet akár fillérekért is meg lehetett kapni. A másik négy címet csak akkor, ha többet fizettünk, mint az akkori átlag befizetés.

A csomag hatalmas siker lett, 598986 vásárlás történt (köztük az enyém), így összesen több, mint 5,1 millió dollár foylt be. A legnagyobb adakozó HumbleBrony Bundle volt 13167,84 dollárral, míg Notch volt a második 12345,67 dollárral. AZ átlag 8,53 dollár lett. Platformokra bontva a Linuxosok 12,50, a Mac-esek 9,99, a Windowsosok 7,97 dollárt fizettek átlagban a csomagért. 

Az eddigi Humble Bundle csúcs a második és a harmadik csomaghoz fűződött két millió dollárral.

Várjuk az Indie Humble Bundle VI-ot nagy szeretettel!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)