Hirdetés

Indokolatlanul megváltoztatták a Call of Duty: Vanguard egyik háborús hősének nemzetiségét

|

A Vanguard kampányának négy karakterét történelmi alakokról mintázták, de valamiért Új-Zéland hőséből ausztrál lett. Egyik fél sem örül ennek.

Hirdetés

A Call of Duty: Vanguard sztorija négy irányítható szereplőjét az orosz Polina Petrovát, a brit Arthur Kingsley-t, az amerikai Wade Jacksont és az ausztrál Lucas Riggset mind-mind valódi történelmi személyekről mintázták. Kisebb-nagyobb mértékben eltérnek a valós eredetijeiktől, de a szerepük és nemzetiségük változatlan. Leszámítva Lucas Riggset.

A játékban ausztrál katonaként szolgáló Riggshez Charles Upham adta az inspirációt, aki egy új-zélandi katona volt, nem mellesleg az egyetlen a történelemben, akit két Viktória-kereszttel is kitüntettek.

Hirdetés

A Sledgehammer Games valamiért megváltoztatta Riggs nemzetiségét, ami egyébként nem is feltétlenül lenne probléma, ha a többi katona esetében is így járt volna el. Mivel azonban a fejlesztők csak Riggsszel kivételeztek, az új-zélandi sajtó felvonta a szemöldökét.

"Charles jelentőségét nem lehet eltúlozni. Nincs másik aktív katona a történelemben, aki két keresztet kapott volna. Ez az elképesztő eredmény csak a mi országunk sajátja.

Ez olyan, mintha Sir Edmund Hillary-ből csináltak volna ausztrált, vagy netán Lorde-ból, esetleg Jonah Lomuból. Ez sértés. Legjobb esetben tudatlanság, legrosszabb esetben egy hatalmas beintés mindnyájunknak."

A Newshub nem finomkodott a véleményével, és nem is kellett volna. Semmi haszna nincs annak, hogy megváltoztatták a karakter nációját, és a Sledgehammer sem tudott semmilyen vállalható magyarázattal szolgálni.

"A kampányunk minden főszereplőjénél a valós történelemhez nyúltunk inspirációért. Lucas Riggs esetében sokat merítettünk Charles Upham életéből, akinek akciói megtestesítették az Észak-Afrikában szolgáló Nemzetközösség erőinek szellemét."

Ennyi volt a Sledgehammer hivatalos válasza az történtekre. Szépnek szép, csak éppen semmit nem mond arról, hogy miért csináltak ausztrál katonát az Új-Zéland nemzeti hőséből. Mellesleg az ausztrálok sem fogják ettől büszkébbnek érezni magukat.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)