Hirdetés

Indul az Xbox Cloud Gaming PC-s és iOS-es bétatesztje

|

Az Xbox Game Pass Ultimate szerencsésebb előfizetői hamarosan újabb platformokon vethetik bele magukat a felhőalapú kalandokba.

Hirdetés

A Microsoft játéstreaming-szolgáltatása, a leánykori nevén xCloudként megismert Xbox Cloud Gaming jelenleg csak az Androidot támogatja, ám a jelek szerint már nem kell sokat várnunk arra, hogy további eszközökön élvezhessük a felhőben futtatott Xbox-játékokat.

A redmondiak közleménye szerint ugyanis április 20-án elindul az Xbox Cloud Gaming PC-s és iOS-es bétatesztje, amit a 22 jelenleg támogatott ország (köztük hazánk) játékosai próbálhatnak majd ki meghívásos alapon. A részvételhez természetesen Xbox Game Pass Ultimate előfizetés is szükséges, a szerencsés kiválasztottak több mint 100 futtatható cím közül választhatnak.

Hirdetés

A szolgáltatás Chrome, Edge, illetve Safari böngészőkből lesz elérhető. Az utóbbi nyilván az iOS-es és iPadOS-es eszközökre vonatkozik, amire azért volt szükség, mert az Apple sajátos szabályai miatt a Microsoft nem töltheti fel a hivatalos alkalmazást az App Store-ba. A cupertinóiak ugyanis ragaszkodnának ahhoz, hogy a Microsoft minden egyes streamelhető játékot külön appként tüntessen fel az áruházban.

A zárt béta rajtjával kapcsolatban Catherine Gluckstein, az Xbox Cloud Gaming vezetője elmondta, hogy a próbaidőszakban szerzett tapasztalatokat felhasználva szeretnék minél gyorsabban elindítani a szolgáltatást az új platformokon is. Gluckstein szerint akár már a   "következő hónapok során" lehetővé tehetik a PC-s és iOS-es streaminget az Xbox Game Pass Ultimate minden előfizetője számára.

A meghívóról lecsúszó PC-seknek addig is ezt a korábbi trükköt tudjuk ajánlani, már amennyiben működőképes marad a hivatalos béta rajtja után is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)