Hirdetés

inFamous: Second Son - a Sucker Punch szerint nem néz ki rosszabbul

|

A fejlesztő a facebookon szállt szembe a Second Son grafikáját ért támadásokkal. Szerintük nem lett kevésbé szép a játék annál, mint amikor először láttuk.

Hirdetés

Miután a PlayStation 4 share gombjának segítségével egy hosszabb videó mellett rengeteg screenshot került ki a megjelenés előtt az inFamous: Second Sonról. Sokan úgy vélték felfedezni, ezeken a játék korábbi bemutatójához képest kevésbé nézett ki jól. A Second Son hivatalos Facebook oldalán megtartott esemény során a Sucker Punch részéről Jason Connell válaszolt a rajongók kérdéseire, és természetesen a látvány feltételezett romlása is szóba került.

Connell szerint a változás egyáltalán nem a grafikai részletesség szándékos rontásának köszönhető, hanem csupán abból adódik, hogy narratív okok miatt nappali fényviszonyok helyett naplementekor játszódik a képeken látott rész. Válaszában arra is kitért, hogy milyen technológiát alkalmaztak a különböző napszakok fényviszonyainak modellezésekor.

Elmondása szerint egy fizikán alapuló fényrendszert dolgoztak ki, aminek köszönhetően megjelenhet a játékban a nagyvárosokra jellemző fényszennyezéssel kapcsolatos jelenség is, amikor éjszaka a város fényei visszaverődnek a felhőkről.

Ahhoz, hogy ezt megtehessék, a fényekkel foglalkozó csapat a fejlesztés korai szakaszában lemérte, milyen fényviszonyok uralkodnak a játék helyszínéül szolgáló Seattle-ben (ahol egyébként a Sucker Punch stúdiója is található).

A napszakok mellett némi véletlen-faktor is kerül a fényviszonyok kialakításába, hogy ne legyenek mindig teljesen ugyanolyanok. Ez és a napszakok hatása a fényekre egyébként jelen lesz mind az átvezetőkben, mind játék közben.

Szerintetek ez megfelelő magyarázat?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)