Hirdetés

Infogrames: mehetne jobban is...

|

Az amerikai Atari kiadót birtokló Infogrames nyilvánosságra hozta év végi pénzügyi jelentését, mely szerint 149,8 millió eurós nettó veszteséget sikerült felhalmozni, annak ellenére, hogy az európai és ázsiai eladások pozitív mérleggel zártak. Maga az Atari 67 millió dolláros veszteségről számolt be nemrég, a helyzet tehát főleg az Egyesült Államokban vészes az Infogrames számára is. A francia székhelyű vállalatóriás európai és ázsiai üzletágai 5 és 1,4 millió eurós működési profitot realizáltak, az Atari azonban folyamatosan visszahúzza ezeket a viszonylagos sikereket. A működési veszteség a tavalyi 33,9 millió euróról idén 154,1 millióra növekedett a fennhatósága alatt. Közel 13,2 millió eurót költöttek a kiadások megreformálására. Ennek hatására az Atari alkalmazottainak húsz százalékát el is bocsátották. A helyzet azonban ennek ellenére sem javul számottevően. A kiutat a nemrég bejelentett nagy játékcímek (Test Drive Unlimited, Dungeons & Dragons, Alone in the Dark, és Luc Besson's Arthur and the Minimoys) jelenthetik.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)