Hirdetés

Infogrames/Atari - Teljes összeolvadás

|

A több, mint egy évtizede kéz a kézben járó két vállalat a piaci körülmények miatt döntött a végleges cégfúzió mellett.

Hirdetés

Az Atari legnagyobb részvényese (Infogrames), még március elején tett ajánlatot az Atari felvásárlására, melynek frissen kinevezett vezetősége időt kért az ajánlat átgondolására. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sok választásuk nem volt. Vagy belemennek, vagy másodjára húzzák le a rolót. A 11 millió dolláros vételár mellé a futó projektek (pl. Alone in the Dark) finanszírozásához szükséges 20 millió dollárt is biztosítja az Infogrames.

alone.jpg


A fúzió keretében Jim Wilson, az Atari CEO-ja csatlakozik az Infogrames vezetéséhez. Érdekességként érdemes megjegyezni, hogy az Infogrames ajánlatot tett a szintén nehéz helyzetben lévő SCi/Eidos párosnak, ám ők ezt visszautasították, s helyette a Warner csoporttal fűzték szorosabbra kapcsolatukat.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)