Hirdetés

A Kinecttel átnyúlhatsz a TV-den (videó)

|

A inFORM-ról azt hihetnénk, hogy a távoli jövő technológiája, pedig az MIT tudósai már megvalósították. Ez akár a játékipart is megváltoztathatja.

Hirdetés

Az MIT kutatói által kifejlesztett, Dynamic Shape Display névre keresztelt rendszer egy korábban sosem látott technikai alapokkal rendelkező találmány, melynek magját egy Kinect szenzor adja. Azt már megszoktuk, hogy a nappaliban állunk, és a TV képernyőjén manipulálunk valamit. Most képzeljük el azt, hogy mi nyúlunk ki a tévéből. Bár furcsán hangzik, de a technológia már elérhető.

A videóban látható, hogy különböző, csak 3D-ben megjeleníthető formák kirajzolása cseppet sem okoz problémát a DSD-nek, ami azonban még lenyűgözőbb, az a Kinecttel végzett munka. A Kinectnek már korábban is rengeteg felhasználási módját láthattuk, de hasonlóval még nem találkoztunk. Irányították már vele a Skyrimet PC-n, vagy robotokat egy teremben, de ezekhez képest a DSD hatalmas előrelépés.
 

Az eszköz működésének alapját a kis oszlopokat mozgató motor adja, amely a számítógépből érkező adatok hatására kialakítja a panelen megfelelő formát. Nem számít, hogy ez most épp statikus forma, mint egy autó, vagy épp folyamatosan változik, mint a mozgatott kéz, az alapelv ugyanaz. Az inForm képes 3D-ben renderelni a tárgyak információit, így a felhasználók pontosabb képet kaphatnak az egyes adatokkal, változásokkal kapcsolatban.

És hogy milyen felhasználási módjai lehetnek még? Amennyiben sikerül elérni a maximális precizitást, a veszélyes anyagokkal dolgozó kutatók valószínűleg nem bánnák, ha nem kellene egy teremben lenniük a veszélyforrással, hanem biztonságos távolságból is képesek lennének dolgozni. A kutatók nagy hangsúlyt fektetnek az eszköz orvosi és térképészeti felhasználására is, hiszen ezeken a területeken is nagy segítséget jelenthet.

És hogy miért fontos nekünk mindez? Kis képzelőerővel egy újszerű játékbeli felhasználást, esetleg valami nagyon futurisztikus kontrollert tudnánk elképzelni, de ezt talán inkább a profikra hagyjuk. Ha másra nem is, egy szuper-kényelmes szék megalkotására biztosan jó lesz, valami olyasmire, amit az új X-men filmben láttunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)