Hirdetés

Ingyen játékokból nem lesz hiány a megújult PlayStation Plusban

|

A PlayStation elnöke látványos számot lebegtetett meg a PlayStation Plus ingyenes játékai kapcsán.

Hirdetés

Nemrég leplezte le a Sony Interactive Entertainment a PlayStation Plus megújított üzleti modelljét, amiben előtérbe kerülnek az ingyenesen játszható címek, olyannyira, hogy a bejelentést követően össze is hasonlítottuk az új koncepciót az Xbox-féle Game Pass ajánlatával. A szolgáltatás sikerét minden bizonnyal nagyrészt az határozza majd meg, hogy milyen játékokhoz is kapnak hozzáférést az előfizetők, amivel kapcsolatban még mindig elég titokzatos a konzolgyártó, de az elnök szerint nem lesz gond a felhozatallal.

Hirdetés

A cég stratégiájáról a SIE elnöke, Jim Ryan osztott meg néhány rövid mondatot a hivatalos PlayStation podcast egy friss adásában. Az 1994. óta a Sony köreiben dolgozó üzletember megismételte korábban ismertetett álláspontját arról, hogy miért nem kerülnek majd be a kínálatba a PlayStation saját fejlesztésű játékai a megjelenés napján.

Arra a kérdésre, hogy ha mondjuk a Horizon Forbidden West még nem szerepel benne, akkor mégis milyen címek lesznek a vaskos könyvtárban, amihez hozzáférést kapnak az előfizetők, elég rejtélyesen nyilatkozott Ryan.

"Azt elmondhatom, hogy rendkívül széleskörű kiadói részvétel lesz az ingyenes játékok tekintetében, jelen lesz minden nagy név. Nyilván ott lesz a PlayStation Studios, vannak nagy kiadók, vannak kisebb indie kiadók, kétszáznál is több partnerrel dolgozunk együtt, hogy a tartalmaik bekerüljenek a PlayStation Plusba, szóval a felhozatal nagyszerű lesz"

- szólt az elnök nyilatkozata.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Sokak számára persze a nagy kérdés, hogy a nagy rivális Xbox Game Studios ernyője alá tartozó játékokkal mi lesz, beleértve a korábban a Microsoft családjába kerülő Bethesda által gondozott alkotásokat, vagy épp a felvásárlás előtt álló Activision Blizzard kiadásában megjelent címeket, amik közül például a Call of Dutynak korábban szoros összefonódása volt a PS-sel.  Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy ezekről - és sok más játékról - még folynak a tárgyalások, de az újragondolt PlayStation Plus júniusi rajtjához közelítve biztosan kapunk majd bővebb infókat.

A Microsoft egyébként eddig nem tartott vissza már megígért játékokat a PlayStation játékostáborától, a Deathloop PS5-ös konzolexkluzivitása mellett a Psychonauts 2 PS-es megjelenésének sem álltak útjába, hiába vették meg a jogokat mindkét cím esetében. A Game Pass esetében viszont nem kizárt, hogy keményebben lépnek fel, egyrészt mivel a PS Plus kapcsán nincs semmilyen korábbi vállalásuk, másfelől az előfizetéses szolgáltatás az Xbox stratégiájának egyik sarokkövét jelenti az utóbbi években.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)