Hirdetés

Injustice 2 PC teszt – ez az a DC élmény, amit kerestél, és amit megérdemelsz

|

A NetherRealm jó szokásához híven a legutóbbi verekedős játékát elhozta PC-re is, ami (majdnem) tökéletesen hozza azt az élményt, amit a konzolos testvéreitől kaptunk.

Hirdetés

Hiába vegyesek a vélemények a Justice League film kapcsán, az biztos, hogy felkorbácsolta az érdeklődést a szereplői iránt. Ezt most a Warner és a NetherRealm a portolást végző QLOC csapatával közösen meg is lovagolta az Injustice 2 PC-s verziójával. A konzolokon már bizonyított verekedős alkotás elhozza a "mi lett volna, ha?" történetet számítógépeinkre, és egyúttal kihasználja azok minden előnyét.

Hirdetés

Hősök a hősök ellen

Az Injustice világában Superman közel sem az a báránylelkű haversrác, aki megmenti a világot, börtönbe zárja a gonosztevőket, és hazafelé még macskákat is leszed a fákról. Clark Kent Joker drogjának köszönhető téveszméje miatt maga végezte ki élete szerelmét, és ítélte halálra Metropolis lakosságát. Kripton kijózanodott fia aztán eldöntötte, hogy elég volt a kesztyűs kézből, és ezt be is mutatta, amikor az említett kezet keresztüldöfte a gyilkos bohóc mellkasán.

Miután röhögve kimúlt a zöld hajú őrült, a világ megmentőjéből kegyetlen zsarnok lett: vaskézzel és halálos tekintetével taposta ki az emberekből a békét, és azonnal kivégzett mindenkit, aki nem felelt meg az új rezsim törvényeinek. Bruce Wayne egy maréknyi ellenállóliga-tag és egy másik világból érkezett szuperhős csapat segítségével véget vetett a rémuralomnak, majd elkezdte rendbe rakni a világ megrogyott helyzetét. Az első rész után öt évvel játszódó izgalmas kampányon túl a játékosokat a folyamatosan új küldetéseket kínáló multiverse és a tudásunkat próbára tevő többjátékos mód várja. Bárhol is küzdj, karaktereid folyamatosan fejlődnek minden harc után, köszönhetően az XP- és a tárgyrendszernek. Kedvenceidet úgy csinosítgathatod, ahogy csak szeretnéd, mivel a meccsek során dől a loot, amely különböző bónuszokat garantál. Rengeteg tartalom és játékmód rejlik az Injustice 2-ben, amit végre PC-n is kiélvezhetsz.

A motorháztető alatt

Az irányítási lehetőségekre nincs panasz, mert bár ez alkalommal is érdemes kontrollerrel nekilódulni a bunyóknak, a billentyűzetes játék sem lehetetlen. Utóbbiban nagy segítséget nyújt a minden részletre kiterjedő beállítási opció, amellyel tényleg bármit finomhangolhatunk a tökéletes élmény érdekében. A helyi multiplayer opcióhoz egyébként szükség lesz legalább egy kontrollerre a billentyűzet mellé, de ha az is van kéznél, akkor simán össze lehet ülni a haverokkal egy virtuális bunyó erejéig.

Az optimalizáltságáról már nem tudok töretlen vidámsággal írni. A legtöbb esetben a játék gond nélkül tartotta a 60 fps körüli átlagot de nagy ritkán előfordult, hogy az fps-számláló a földbe állt. Ezt először annak tudtam be, hogy Brainiac hajójának belsejét létrehozni részletgazdagsága okán jóval megterhelőbb, mint Gotham macskaköves utcáit, így biztosan a pálya a ludas, de később ugyanazon a pályán, ugyanazokkal a beállításokkal a program simán 55-60 fps körüli számokat mutatott.

Ezen segít a konzolokon használt adaptív beállítási lehetőség, ami lejjebb tekeri a felbontást, ha a túl sok effekt miatt nagyon lelassulna a harc. A játékban egyébként igényelhető az autoconfig opció, amely addig állítgatja és teszteli a grafikai beállításokat, amíg meg nem találja azt a pontot, ahol a sebesség 60 fps körüli a lehető legszebb látvány mellett.

Ennek köszönhetően egy kattintás a géped erejéhez igazítani a játékot. A verekedős műfajt gyakran megmérgező, problémás netkódnak sem láttam jelét: az online multis mérkőzésekben rendre szétverték karaktereimet, de ezt csak saját tapasztalatlanságomnak köszönhettem. Mindent összegezve az Injustice 2 PC-s verziója egy meglepően jól sikerült átirat. Bátran ajánlhatjuk azoknak, akik konzol híján kihagyták ezt a valóban lenyűgöző DC-vidámparkot.

Injustice 2 PC
Ráfér pár javítás, és hiányzik belőle ez-az, de tökéletesen élvezhető.
Ami tetszett
  • Rengeteg grafikai opció
  • Autoconfig
  • Hibátlan netkód
Ami nem tetszett
  • Ritkán előforduló lassulások
  • Lemaradt DLC
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)