Hirdetés

Masszív Spider-Man 2 szivárgás: minden a szimbióták körül forog a folytatásban?

|

Elvileg temérdek információ kiszivárgott a 2018-as Spider-Man folytatsáról, de egyelőre nem szabad készpénznek venni ezek az infókat. Mi mindenesetre összeszedtük és véleményeztük az új híreszteléseket.

Hirdetés

Egy azóta törölt Reddit posztban egy állítólagos szivárogtató hosszasan taglalta, mire is számíthatunk majd az Insomniac Games új játékától, ami a 2018-as Spider-Man folytatása lesz. Noha egyelőre hivatalosan még nem erősítették meg a játék érkezését, arra azért mérget mernénk venni, hogy sem a Marvel, sem a Sony nem akarja egyszeri sikernek elkönyvelni a 2018-as első részt, ami a kritikusok és a rajongók szemében, valamint a pénztáraknál is remekül teljesített. Az tehát szinte teljesen bizonyos, hogy valamikor jönni fog a Spider-Man 2, az alább taglalt kiszivárgott infók tekintetében viszont még egyszer húzzuk alá azt a nem mellékes tényt, hogy ebből semmit sem erősítettek meg hivatalos források. Mindenesetre olyan szépen össze volt rakva az egész beszámoló, hogy azért érdemes foglalkozni vele, már csak azért is, hogy megbeszéljük, jó-e az az irány, ami felé elvileg a második rész haladni fog. 

Hirdetés

Hulla a hó és hózik

A szivárogtató elvileg pár órával azután tett közzé bennfentes infóit, hogy az Insomniac Games csapata egy Zoom hívás során megmutatott pár részletet a játékból. A digitális prezentáció rögvest egy olyan átvezetővel nyitott, amelyben Peter Parker a téli, hóval borított városban hálóhintázik haza szerelméhez, MJ-hez. Már itt belefutunk az első komoly változásba: tél van. A szivárogtató szerint elképesztő részletességgel lett kidolgozva a hó, ami lehullik Pókfej ruhájáról, a vastag hótakaróban pedig nem csak a főhős, hanem minden NPC lábnyoma látszani fog. A napszakok és az időjárási viszonyok dinamikusan váltakoznak, összesen hét különböző időjárástípust különböztet meg a játék, a szemerkélő esőtől a masszív hóviharig lesz itt minden, ami a csövön kifér. Ahol csak lehet, megpróbálják elkerülni azt a fura paradoxont, hogy egyes sztoriküldetések napszakhoz vannak kötve, így hiába libbenünk oda a helyszínükre mondjuk fényes nappal, ha a szkript szerint ez egy éjjeli misszió, akkor azonnal koromfekete északára vált a játék. Persze ezt néha nem lehet kiküszöbölni, de ahol csak megoldható, ott eltekintenek tőle a fejlesztők. 

Én személy szerint nagyon szeretem azokat a Pókember képregényeket, amelyekben egy téli történetet mesélnek el nekünk. Megvan a sajátos hangulata a hófehérre váltó New Yorknak, ezt remek lenne valóban látni a Spider-Man 2-ben is. Nem mellékesen Batman már megmutatta nekünk, hogy egy ilyen környezet kiváló alapanyag lehet videojátékok számára. 

Az említett prezentációban a beszámoló szerint szó esett az úgynevezett dinamikus küldetésekről is. Ezek apróbb feladatok, olyan tennivalókra kell itt gondolni, mint bajbajutott építőmunkások megmentése, sérültek kórházba szállítása, vagy lángoló épületekben rekedt lakók kimentése. Visszatérnek elvileg a 2004-es Spider-Man 2 játékadaptációból ismeretes ballon missionök is - mindenki döntse el maga, hogy ez szükségtelen ragaszkodás a múlthoz, vagy méltó főhajtás. 

A mellékküldetések viszont már egy fokkal érdekesebbek. A szivárogtató szerint Mysterio lesz például az egyik olyan ellenfél, akivel összeakadhatunk a teljesítésük során, de összességében is elmondható, hogy jóval több mellékküldetést kapunk, mint az első részben, ezekben pedig egy halom ismert szupergonosszal keresztezik egymást az útjaink. Ráadásul a rosszarcokkal nem feltétlenül egyedül kell megküzdenünk, ugyanis ha minden igaz, akkor Pókember régi cimborái is mellénk szegődnek olykor. A beszámoló Fenegyereket és a Fantasztikus Négyes egyik oszlopos tagját, Fáklyát említik meg külön. A képregényekben immár időtlen idők óta jó barátságot ápolnak ezek a hősök Pókemberrel, szóval tényleg szuper lenne, ha valóban felbukkannának a játékban is.

Peter egyébként most már nem tudóspalántaként dolgozik, a szivárogtató szerint visszakapta állását a Hírharsonánál, a lap élére pedig újra J. Jonah Jamesont nevezték ki. Az említett Zoom prezentáció egyik bemutatott jelentében például Peter akkor lép be Jameson irodájába, mikor a főszerkesztő épp Eddie Brockkal veszekszik. Igen, Eddie Brock, a Venom szimbióta leghíresebb és legismertebb gazdateste is tiszteletét teszi a folytatásban, ami cseppet sem véletlen. Nagyjából úgy kell őt elképzelni, mint ahogy a klasszikus Pókember rajzfilmekben megismertük, szóval egy jól megtermett, bikanyakú fickóról van szó - ennek az ábrázolásmódnak valószínűleg sok rajongó fog majd nagyon örülni. 

Szimbióták akcióban

Elvileg az egész második részt a szimbióták köré építik fel. A 2018-as Spider-Man játék végén láthattuk, hogy Norman Osborn valamiféle szimbiótával akarja meggyógyítani súlyosan beteg fiát, Harryt. Nos, ez félig sikerült is: Harry immár teljesen egészséges, a szimbiótával egyesülve azonban eszét vesztette, és lemészárolt egy csomó ártatlan embert. Pókember végül csak legyűri Harryt, ekkor azonban a szimbióta átmászik őrá. Fontos megjegyezni, hogy ez a szimbióta még nem a híres Venom, egy teljesem másik entitásról van szó, amelyet mesterségesen fejlesztettek ki, nem az űrből érkezett tehát. Elméletileg a korai tervek szerint Harry vált volna Venommá, de a fejlesztők később úgy gondolták, nem lenne okos egyszerre behozni Venomot és Eddie Brockot is úgy, hogy a játékban két külön karakterként jelennek meg. 

Peter tehát egyesül a szimbiótával, és itt csapunk át az igazi nyalánkságok területéren a szivárgáson belül. A Pókemberen fekete pókruhává változó szimbióta ugyanis egy halom új játékmechanikát hoz magával. Alapvetően a sima harcrendszer nem változik sokat az első részhez képest, vagyis Pókembert irányítva a megfelelő ritmusban kiosztott pofonokra, és a gondosan időzített kitérésekre kell fókuszálni. Ha azonban átkapcsolunk szimbióta üzemmódba (ami egyébként egyetlen pillanat alatt, mindössze egy gomb lenyomásával történik meg), akkor minden megváltozik. A fekete pókruhában Peter sokkal gyorsabbá, erősebbé válik, harcmodora jóval offenzívebb lesz, egyszerre akár több ellenfelet is képes megsebezni. Az alkotók állítólag sok ihletet merítettek a 2008-as Web of Shadowsból, ami tagadhatatlan hibái ellenére egy kifejezetten jó Pókember-játék volt, szóval szerintem ez is remek hír. A szimbióta ruhához egy teljesen különálló képességfa is tartozik, gyakorlatilag két skill tree-n kell majd a pontokat pakolhatnunk. 

Külön kiemelték azt is, hogy immár az első részben pókképességekre szert tevő Miles Morales is aktívan űzi a szuperhősbizniszt, őt is irányíthatjuk olykor, sőt olyan helyzetekben, mikor Pókemberrel együtt harcolnak a gazfickók ellen, akár még váltogathatunk is a két karakter között. Elvileg Miles is kapni fog saját jelmezeket, és itt rá is térhetünk a közzétett beszámoló azon részére, amit olvasva a rajongók szíve talán a legnagyobbat dobbant. 

Pókember végtelen ruhatára

A végére hagyta a szivárogtató a legnagyobb meglepetést: ahogy az várható, temérdek különböző pókjelmezt kapunk, azonban minden ruhának létezik majd külön "szimbióta verziója" is. Ez gyakorlatilag megkétszerezi a megszerezhető extra gúnyák számát. Példaként a prezentációban a Sam Raimi-féle trilógia jelmezét mutatták meg, majd átváltottak a Pókember 3 moziban látott szimbiótaruhára. Nagyon reméljük, hogy tényleg így lesz, csodás lenne látni a különböző ikonikus pókruhák alternatív változatait ilyen formában. 

A prezentáció a szivárgás szerint azzal zárult, hogy megvillantották a készülő DLC-k címeit (vagy munkacímeit), amelyek a következők: Morbius, Carnage, Wraith. Ezek elvileg még csak tervek szintjén léteznek, egyáltalán nem kezdték el kidolgozni őket, elnevezésük viszont beszédesnek mondható. Talán kicsit túl korai lenne már most, Venom (vagy egy hozzá hasonló szimbióta) első felbukkanása után azonnal ellőni Vérontót (Carnage) is, de a Sony-féle Morbius mozi miatt egyáltalán nem lenne meglepő, ha tényleg tiszteletét tenné a Marvel élő vámpírja is az egyik bővítményben.

Mindenesetre a Spider-Man 2 konkrét leleplezése sincs már vészesen messze a most taglalt információk alapján: eredetileg idén nyárra tervezték a nagy bemutatót, de a kialakult járványhelyzet és a nyári videojátékos naptár teljes felborulása miatt ezt végül kitolták a nyár legvégére, valószínűleg augusztusra. Maga a Spider-Man 2 pedig 2021 végén jelenhet meg, értelemszerűen PlayStation 5 konzolokra.

Még egyszer utoljára hangsúlyozni szeretnénk, hogy az azóta törölt Reddit bejegyzésben foglaltak lehetnek egy meglehetősen kreatív elme szüleményei is, de azért arra mindenképp érdemesek, hogy elkezdjünk beszélgetni róluk. Ti örülnétek, ha tényleg nagyjából így festene majd a Spider-Man? Melyik részletet imádtátok és esetleg melyiket utáltátok a fentebb taglaltakból? Meséljetek lent, a kommentek között!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)