Hirdetés

Női lázadóként lőhetünk az Iszlám Államra az Insurgency: Sandstorm kampányában

|

A kiadó párizsi sajtóeseményén egy csomó új infó derült ki a sikeres taktikia lövölde folytatásáról, az Insurgency: Sandstormról, aminek kampánya egy rendkívül érdekes és egyben nagyon érzékeny sztorit dolgoz majd fel.

Hirdetés

Az amerikai főhadiszállása mellett a világ sok táján munkatársakkal bíró New World nem csak a második világháborús Day of Infamyn dolgozik, hanem az eredetileg Half-Life 2 modként indult, azóta önálló játékként is megjelent Insurgency új kiadását is hegesztik Sandstorm alcímmel. Ez utóbbiról nemrég egy csomó új infót osztottak meg a Focus Home Interactive párizsi sajtóeseményén.

Elmondásuk szerint például az eredeti játékhoz képest nagyobb pályákra számíthatunk, bekerülnek a játékba a könnyű járművek, amik a csapatok szállítása mellett támogató tüzet is nyújthatnak, ehhez pedig új játékmódok is érkeznek. Az Insurgency: Sandstorm ezek mellett javít majd a ballisztikai modellen, több interakciós lehetőséget nyújt a környezetünkkel (például felmászhatunk a pályákon lévő létrákon és betörhetünk néhány ajtót), ahogy a játék kompetitív oldala is fejlettebb lesz.

Az Unreal Engine 4-gyel készülő játék egyik legnagyobb érdekessége viszont a négyfős kooperatív módban is végigjátszható kampány, aminek a történetét "valódi események és személyek ihlették, de fiktív szereplőkkel mutat be egy fiktív történetet." A sztori főszereplője egy lázadó lány lesz, aki szélsőséges felkelők fogságából szabadul ki egy pusztító homokvihar során és ezt követően ragad fegyvert. Legjobb barátja mellett a négyfős csapatban egy, harcot még korábban sosem látott francia állampolgár és egy amerikai veterán lesz majd, ami biztosan érdekes sztoriszálakat jelent majd.

Ugyan a fejlesztők sajtóközleménye nem mondja ki egyértelműen, de a fent vázolt sztori alaphelyzete rendkívül hasonló a magukat A Nap Hölgyeinek nevező felkelőcsoport történetéhez, ami tavaly szinte minden nagyobb nyugati médiumot bejárt. Ebben a felkelő egységben több száz jazidi kurd nő harcolt az Iszlám Állam terrorszervezet ellen, miután sikerült elmenekülniük a fogságukból. Az IS 2014-ben nagyjából kétezer nőt ejtett foglyul az általuk vallási okokból üldözött jazidiak közül és annak ellenére, hogy több százan megszöktek, tavalyi beszámolók szerint még mindig nagyjából 3500 fogoly volt az Iszlám Állam által ellenőrzött iraki területeken.

A kiszabadult nők egyébként borzasztó körülményekről számoltak be, rengeteg foglyot szexrabszolgaként tartottak a terroristacsoport tagjai. Így elmondható, hogy mindenképp egy rendkívül érzékeny témáról van szó, amit nagyjából öt órában tervez feldolgozni az Insurgency: Sandstorm fejlesztőcsapata. Hogy ez hogy sikerült majd, meglátjuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)