Hirdetés

Intel processzorok a tesztpadon

|

Két igen jóságos kis apróságról lesz szó: a Core 2 Duo E6850-ről, és a Pentium E2160-ról. Nos úgy tűnik, mindkettő megéri a pénzét.

Hirdetés

Az E6850 egy 3 GHz-en járatott, magonként 4 MB osztott L2 cache-el rendelkező processzor – amíg meg nem jön Penryn asztali gépekbe, addig ez a Core2 vérfrissítés tartja a frontot. Az Extreme Tech tesztjében egy P35 chipsetes lapban némi DDR2-800 memória társaságában tette a dolgát. Ellenfélként az A64 X2 6000+ -t és az E6750 nevezetű kistestvérét kapta: ez az órajelet (2.66 GHz) leszámítva megegyezik vele. Az utóbbi két processzor egy árszegmensbe tartozik, így már csak azért is érdekes a teszt, hogy lássuk melyikük erősebb. Company of Heroes, Prey és Supreme Commander volt terítéken, illetve tesztprogramok és egyéb előforduló feladatok. Csak érdekességképpen: a Core 2 Extreme X6800-nél nagyobb órajelű versenyzőt tisztelhetünk a személyében – csak éppen negyede áron, és 65W-os TDP-vel.

A második játékos egy igazi ár/érték arány bajnoknak ígérkezik. Egyfajta „Core 2 Duo Light” lett a Pentium márkanévből: 800 MHz-es FSB-t és 1 MB másodszintű gyorsítótárat jelentő Allendale magot takar. A HardwareZone volt oly kedves az igen jó áron – a tengerentúlon konkrétan 84 dollárért – árusított E2160-at megpiszkálni. A 9-es szorzóval rendelkező, a 3 tagú Pentium családban ezzel középen álló processzor 200 MHz-es FSB-jét 370-re emelték minden különösebb gond továbbá a proci és a chipset feszültségének megemelése nélkül. Közel sem jelenti ez persze azt, hogy minden modell ilyen jól húzható lesz, de finom kis megoldásnak ígérkezik. Eredményei más húzott és alapórajelen járó központi egységekkel összehasonlítva többek között itt láthatóak.


first_k.jpg

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)