Hirdetés

Internet kontra Pakisztán 1:1

|

Pakisztán kormánya elrendelte, hogy minden helyi internet szolgáltató tegye elérhetetlenné a YouTube-ot.

Hirdetés

Sokan a 2005-ös dán Mohamed-karikatúrák múlt héten történt újonnani publikálását látják az ügy hátterében, lévén a képek ezúttal a video-közösségi oldalon is megjelentek. Akárhogy is, a hivatalos utasítás szerint nincs apelláta: Pakisztánban nincs YouTube, erre rendelet kötelezi az internet szolgáltatókat.
A probléma csak az, hogy ezt a pakisztáni hálózati mérnökök a globális forgalomban részt vevő útvonalválasztók átprogramozásával érték el, valószínűleg minden YouTube felé irányuló útvonalat egy olyan oldalra akartak irányítani, amely figyelmeztet az iszlám-inkompatibilis tartalomra. Ennek hatására viszont a környező világból érkező kérések nagy részre vakvágányra futott és Pakisztánba irányult.

 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)