Hirdetés

Ipod Video

|

Ha pár éve valaki azt mondja, hogy egyszer majd a buszon utazás közben a Rém Rendes Család részeivel fogom múlatni az időt, akkor minden bizonnyal furcsán néztem volna az illetőre. A legújabb Ipod Videoval azonban akár ezt is megtehetjük.

Hirdetés



A stílusos dobozt kibontva hamar rá kell jönnünk, sokkal kisebb lett az új Ipod, mint az elődök. Tényleg jót tett neki a változás, karcsúbb, könnyebb lett, mindössze 136g húzza le a zsebünket. Egyetlen feltöltéssel egész nap képes minket zenével ellátni, attól függően pedig, hogy 30 vagy 60 Gb-os változatot választottunk, akár több hétnyi folyamatos zenehallgatásra elegendő MP3-at is rápakolhatunk. Az Ipod hangzására továbbra sem kell panaszkodnunk, bár nyilván az igazi zenemániások elfelejtik a gyári füldugaszokat és azonnal beszereznek hozzá egy komolyabb fülest. A zenei élményeken kívül az igazi újítást a már említett "mozizás" jelenti. A neten tucatszámra fellelhetők a különféle videó és DVD konvertertáló programok, melyekkel pillanatok alatt áttömöríthetjük kedvenc filmjeinket MP4 formátumba. Sőt, akár a családi fényképalbumot is magunknál tarthatjuk rajta, hisz elég élethű, kontrasztos képe van a 320x240 pixel felbontású LCD kijelzőnek, hogy kellő minőségben jelenítse meg az eltárolt fényképeket.


Az irányítás maradt a régi, a középső "tapipaddal" lehet a menüben bóklászni, ahol négy játékkal, többek között passziánsszal, zenei kvízzel vagy fallabdával tehetjük még kellemesebbé a zenehallgatást. Egyetlen feltöltéssel körülbelül 12-16 órát lehet nyúzni a kicsikét, hátulütője, hogy filmezés közben az akkumulátor elég gyorsan elfárad. Érezhetően kompromisszumot kellett találniuk az Apple mérnökeinek az akkumulátort illetően és inkább a kisebb méret/tömeg mellett döntöttek. Bár valahol érthető is, hisz akármilyen nagy is a kijelző, nem sok ember van, aki az egész napos mászkálás során több mozifilmet fogyasztana el. Ahhoz viszont elég szufla van benne, hogy egy hosszabb autó- vagy repülőúton megnézzük a kedvenc sorozatunkat vagy filmünket.


Végezetül azt tanácsolom azoknak akik vásárlásra adnák a fejüket, hogy jó alaposan nézzenek szét a piacon, mert itthon pofátlanul nagy árkülönbségeket lehet felfedezni egyes boltok között. A legdrágább helyen 110 000 Ft-ért láttam egy 30Gb-os változatot, míg pár utcával arrébb mindössze 83 000 Ft-ért árulták.

Kapcsolódó link:
  • Apple
  • Hirdetés
    Hirdetés
    0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

    Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

    Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)