Hirdetés

Kirúgták a szimulátorosok a sportszerűtlen volt F1-es pilótát

|

Egy időre kitiltották az iRacingből a Forma-1 és a NASCAR mezőnyében ismertséget szerzett Scott Speedet, miután többször szándékosa ütközött ellenfeleivel.

Hirdetés

Aki játszott már online autós játékkal, az tudhatja, hogy a versenyekben jelentkező stresszhelyzet gyakran nem a legjobbat hozza ki a játékosokból. Úgy tűnik, a virtuális versenypályákon a valódi autóversenyzőket is elöntheti a düh, a valóságban a Forma-1, az IndyCar és a NASCAR után a ralikrosszban vitézkedő Scott Speed volt az, aki roncsderbit csinált néhány iRacing-versenyből.

Hirdetés

Speed már decemberben is kivívta a szimulátoros közösség ellenszenvét, mikor szándékosan leütközött egy versenyzőt egy online ralikrossz-verseny során. Akkor többen megértették a versenyző viselkedését, mivel korábban ellenfele komolyan nekiütközött, de ezzel együtt sokan elítélték, amiért kicsinyes módon állt bosszút. A héten történt incidens szintén hasonlóan kezdődött: ellenfele, Jake Hewlett egy csatában kiforgatta Speedet, igaz, látszólag nem volt szándékos a manőver. Az alábbi második klipben Speed a piros Porschét vezeti, először a játékos tükrében láthatjátok, ahogy a pályán keresztbe vágva megpróbálja kiütni őt, majd az egyenes végén megint megérkezik torpedóként.

Ezt követően Speed ellenfelei jelentették az esetet az iRacing üzemeltetőinek, a versenyző pedig ideiglenesen ki lett tiltva a játékból. Egy autós website-nak adott nyilatkozatában viszont úgy tűnik, nem érzi magát különösebben lesújtva a felfüggesztés miatt.

"Ez nem a való élet, ez egy játék. A tetteimért, amennyiben kifogást emelnek ellenük, felfüggesztés, amit el is fogadtam és meg is kaptam. Én személy szerint nem érezném magam férfinak, ha egy srác visszaadná a szívességet, miután véletlenül kilöktem a vezető helyről. De ez csak az én véleményem, megértem, hogy sokak szerint ezzel nem tisztelem meg eléggé az iRacinget és emiatt nincs igazam. Ezért pedig őszintén elnézést kérek"

- nyilatkozta a pilóta.

Speed cinikus hozzáállása sokaknál azért is üti ki a biztosítékot, mert korábban a versenyző maga is népszerűsítette a játékot, mint értékes gyakorlóeszközt. Mostanra viszont úgy tűnik, elege lett a szimulátorozásról és a neten el is adta a játékhoz használt PC-jét három monitorral és a kormánnyal együtt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)