Hirdetés

Irakban a PUBG-t és már a Fortnite-ot is betiltották

|

A szokásos politikai szövegen túl a tiltás indoklásának egyik része ezúttal kifejezetten fura volt.

Hirdetés

Nepál után az iraki kormány lépett, és tiltotta ki a Fortnite-ot és a PlayerUnknown's Battlegroundsot az országból. A Reuters jelentése szerint a hivatalos okuk az volt, hogy védjék a gyermekek és a fiatalság társadalmi és morális értékeit.

Hirdetés

A tiltás javaslatát beterjesztő politikus ennél egy fokkal durvábban fogalmazott.

"Mit nyersz azzal, ha megölsz egy-két játékost a PUBG-ben? Ez nem az elmék játéka, vagy egy katonai szimuláció, ami megtanítana a harc helyes módjára."

A fenti nyilatkozatot Moqtada al-Sadr írta, aki elsőként hozta fel a tiltás ötletét az iraki kormánynak. Maga al-Sadr a Mahdí sereg fejeseként harcolt az Egyesült Államok vezette megszálló erők ellen 2004 és 2008 között.

Talán mondanunk sem kell, hogy a tiltás nem volt egy népszerű intézkedés, de legtöbben nem a battle royale játékokat hiányolták. A közvélemény inkább azért dühös, mert szerintük a vezetőség nem azzal foglalkozik, amivel kellene: az országban tombol a szektás erőszak, infrastrukturális problémák vannak, és a politikai hatalom meglehetősen instabil. Mindeközben a 2018. szeptembere óta működő kormány összesen egy darab törvényt tudott kitolni magából, és az is egy kormányzati pénzbeosztási határozat volt még januárban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)