Hirdetés

Iskolai lövöldözésekről készített játékot az amerikai hadsereg

|

Egy szimuláció segítségével az amerikai tanároknak segít a hadsereg és egy minisztérium felkészülni arra az eshetőségre, ha valaki lövöldözni kezdene a munkahelyükön.

Hirdetés

Sajnálatos adat, de kőkemény tény, hogy az Amerikában történő, sok áldozatot követelő lövöldözések közel negyede iskolákban vagy azok környékén történik. Ezért az amerikai Belbiztonsági Minisztérium és a hadsereg egy szoftverfejlesztő céggel fogott össze, hogy segítsen minimalizálni az áldozatok számát az ilyen bűncselekményeknél.

Hirdetés

Akármilyen megrázónak is hangzik, az amerikai tanárok kezébe adják az iskolai lövöldözéseket szimuláló programot, a First Responder Sandboxot, ahol azt gyakorolhatják, hogyan helyezhetik minél nagyobb biztonságba a diákjaikat és persze magukat. Például olyan technikákat mutat be nekik a program, hogy ha a gyermekeket az egyik fal mentén sorakoztatják fel, a folyosóról nem láthatja őket a lövöldöző. Ahogy a készítők a Gizmodo videójában kifejtik, ugyan a tanárok egyáltalán nem azzal a tudattal választják ezt a hivatást, hogy egyszer rájuk lőhetnek, sajnos az utóbbi évtizedek tapasztalatai alapján szükséges, hogy elsajátítsák ezt a tudást és a szimulátoron keresztül némi tapasztalatra tegyenek szert ezen a téren. A videó szerint tavaszra lehet kész a szimuláció, aminek elkészítéséhez valódi lövöldözések adatait is felhasználták.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)