Hirdetés

Ismertető - Egy falmászó szuperhős filmzene

|

„Spiderman, Spiderman, friendly neighborhood Spiderman. Wealth and fame? He's ignored. Action is his reward. Look out! There goes the Spiderman!”

Hirdetés

Aki nem ismerné, a fenti idézet a 60’-as években futó Pókember rajzfilmsorozat kultikus betétdalából való, amit azóta is rendre szeretnek felfrissíteni az előadók. De természetesen olyan messze nem megyünk vissza az időben, mivel az igazi filmes sikert pont tíz éve alkotta meg Sam Raimi és csapata. A most bemutatásra kerülő A csodálatos Pókemberrel együtt immár negyedik zeneszerzőjét fogyasztja a széria. Lássuk – pontosabban hallgassuk – hogy milyen munkát végeztek.

Danny Elfman – Spider-Man (2002)

2002-ben, oly sok év jogi hercehurca után, végre mozikba hálóhintázhatott a közkedvelt és barátságos Pókember, Sam Raimi dirigálása alatt, Tobey Maguire tálalásában. A film az év legnagyobb mozis szenzációjának bizonyult (114 milliós első hétvégi bevétel, ami addig példaérték nélkülinek bizonyult), így később jöhettek a folytatások.



A zeneszerzői posztra Raimi Danny Elfman-t kérte fel, akivel annak idején a Liam Neeson főszereplésével készült Darkman kapcsán már volt alkalma együtt dolgozni. A komponista az 1989-es Batman óta gyakorlatilag a képregényadaptációk specialistájának számít filmzenei berkekben, hiszen a Denevérember és a Hálószövő muzsikái mellett ő jegyzi a Dick Tracy, a 2003-as Angg Lee féle Hulk, a Wanted zenéit, valamint a 90’-es években futó Flash – A Villám című sorozat főcímét is.

Az ismertető folytatása a CineStar honlapján olvasható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)