Hirdetés

Ismét áll a bál az id Software és a Doom Eternal zeneszerzője között, a Bethesda is közbeszólt

|

Ezen a ponton már egyáltalán nem biztos, hogy valaha is véget ér a közel 3 éve kirobbant soundtrack-botrány.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be róla, hogy távozott a Call of Duty: Modern Warfare 2 zeneszerzője, Sarah Schachner, aki a Twitteren tudatta a világgal, hogy a játék audio-rendezőjével megromlott munkakapcsolata késztette a pozíciója elhagyására. Most pedig egy másik zeneszerzős balhé is új fejezethez érkezett: ismét kitört a háború a harc az id Software és Mick Gordon között, akik még 2020-ban vesztek össze a Doom Eternal soundtrackjén.

Emlékeztetőül: a 2016-os Doom zenéjét is jegyző Gordon nyilvánosan szakított a stúdióval, miután az nem a játékbeli, hanem újrakevert formában tette fel a dalait az Eternal OST-albumára. A játék executive producere ezt követően nyílt levélben igyekezett tisztázni a helyzetet, lényegében Gordonra tolva a felelősséget, aki szerinte többször is elmulasztotta a szerződésben rögzített határidőket, és nem megfelelő minőséget tett le az asztalra.

Hirdetés

Így érkeztünk el 2022 novemberébe, amikor is Gordon úgy döntött, hogy saját levélben reagál a vádakra. A Mediumon megjelent részletes írásában a zeneszerző többek között túlóráztatással (crunchcsal), a szerződésben foglaltakat meghaladó követelményekkel, a hangmérnök Chad Mossholder bénázásával és inkorrekt hozzáállással vádolja a stúdiót, akik szerinte egy 6 számjegyű "hallgatási pénzzel" próbálták befogni a száját, ám ő fontosabbnak gondolja az igazságot, ezért terítette ki a lapjait.

Az id Software viszontválasza a stúdió felett álló Bethesda Twitter-fiókján keresztül érkezett, és nem arra utal, hogy egyhamar elsimulhat ez a konfliktus.

"Elutasítjuk az igazság elferdítését és a hiányos "tények" szelektív bemutatását. Készen állunk arra, hogy teljes körűen dokumentált bizonyítékokkal álljunk rendelkezésre, amelyeket szükség esetén egy megfelelő helyszínen nyilvánosságra is hozzunk."

- utal egy lehetséges perre a Bethesda közleménye, amely "egyoldalúnak és hazugnak" nevezi Mick Gordon állításait az id Software csapatáról, a Doom Eternal fejlesztéséről, Marty Stratton producerről és Chad Mossholder hangmérnökről. Az immáron az Xbox Game Studios égisze alá tartozó kiadó tehát teljes mellszélességgel beleállt a balhéba, a nyílt levél végén ugyanakkor arra kért mindenkit, hogy tartózkodjanak az ügyben szereplő egyének zaklatásától, beleértve a zeneszerzőt is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)