Hirdetés

Ismét kötelező a maszkviselet, többek között a mozikban is

|

Visszatér az előírt maszkhordás, már hivatalos az érintett helyek listája is.

Hirdetés

Rossz hírt hozott a csütörtöki kormányinfó azoknak, akik abban reménykedtek, hogy a koronavírus negyedik hullámában már nem tér vissza a néhány hónapja kivezetett kötelező maszkviselés, zárt térben ugyanis ismét szükség lesz az extra védelemre.

Azóta pedig a Magyar Közlönyben megjelent az erről szóló rendelet is, így letisztázódtak a maszkviselés pontos előírásai.

A kormány döntése értelmében szombattól nem maradhat zsebben a maszk a tömegközlekedési eszközökön, a mozikban, a színházakban, az üzletekben, a bevásárlóközpontokban és a sportrendezvényeken, valamint a postákon, a múzeumokban, az ügyfélszolgálatokon és az egészségügyi intézményekben  sem.

Hirdetés

Ehhez képest megengedőnek tekinthető, hogy a rendezvényeken, a konditermekben, vendéglátóhelyeken, a fürdőkben és az uszodákban csak az ott dolgozóknak kötelező eltakarniuk az arcukat. A bölcsődétől az egyetemekig a vezetőség döntésén múlik, hogy előírják-e a maszkviselést.

A kötelezettség nem vonatkozik a hatodik életévüket be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személyekre.

A helyzet elég súlyos, szóval vigyázzunk egymásra, már csak azért is, hogy egészségesen csaphassunk bele az ünnepi játékmaratonba.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)