Hirdetés

Itt a februári GameStar - Péntektől az újságosnál!

|

Címlapon a Prototype 2, teljes játék az Empire Earth 2, tesztek, előzetesek és exkluzív interjúk.

Hirdetés

A januári pangás után megrázták magukat a játékkiadók, és elképesztő mennyiségben kezdték ontani magukból az olyan kaliberű címeket, amik máskor az ünnepi szezonban szoktak megjelenni. Így eshetett meg az, hogy a februári GameStar tartalmát illetően akár utókarácsonyi számnak is elmenne.



Nem véletlenül került a címlapra a Prototype 2, hiszen minden, a játékkal kapcsolatos információmorzsát kifacsartunk az Activisionből egy interjúval egyetemben, épp hogy le nem teszteltük. Kipróbáltuk még a Settlers Online-t, a Street Fighter X Tekkent, a Fifa Street 4-et, a Grand Slam Tennis 2-t és a Gotham City Impostorst is megjelenés előtt. Ami pedig nem jött házhoz, azért képesek voltunk nyakunkba venni a világot. Így nézhettük meg magunknak Londont, Varsót és Windsort is. A briteknél a most már PC-re is biztosan érkező Ghost Recon: Future Soldier-t vettük górcső alá, valamint a Spec Ops: The Line is terítékre került, míg lengyel barátainknál a Witcher 2 Xbox 360-ra írt változatát próbálhattuk ki.



A múlt hónappal ellentétben könyékig turkáltunk a tesztelésre váró játékok halmaiban, lényegében nem is akadt olyan műfaj, amelynek legalább egy tagja ne képviseltetné magát a lapban. Az FPS-ek és az akciójátékok hívei napi adrenalin löketüket olyan címek révén biztosíthatják, mint a képregényesen csápos The Darkness II, a brutálisan cyberpunk Syndicate, a kiváló mellfizikával operáló SoulCalibur V, az egységes játékká összeállni képtelen NeverDead, vagy a ketrecharcos UFC Undisputed 3. Ide sorolható még a Nintendo 3DS első igazán komolyan vehető (elnézést, kedves Mario rajongók), s egyben leglátványosabb címe, a Resident Evil: Revelations. Még nagyobbat durrant viszont a hardverrovatban bemutatott PS Vita saját külön bejáratú Uncharted epizódja, a Golden Abyss.
A szerepjátékosok ezúttal is megnyalhatták mind a tíz ujjukat, hiszen megjelent a Kingdoms of Amalur: Reckoning, ráadásul jobbára be is váltotta reményeinket, miközben a Final Fantasy XIII-2 elődje hibáit igyekezett jóvá tenni.
Nem nagyon bonthattak viszont pezsgőt a kalandorok, mert a zseniális koncepciók ellenére, mind az I Am Alive, mind az Amy csalódást okozott, utóbb már túlságosan is nagyot.
Ezúttal inkább letölthető, vagy marokkonzolon, okostelefonon napvilágot látott címek tartogattak meglepetést a száguldás rajongóinak, akik egy csónakban eveznek a stratégákkal. Eljön még az ő idejük is, türelem.



Mivel az utóbbi hónapokban jobbnál jobb FPS-ekkel kényeztettük a lövöldék rajongóit, ezért úgy láttuk, hogy ideje egy másik csoportnak is, nevezetesen a stratégáknak kedveznünk. Az ő örömükre választottuk teljes játéknak az Empire Earth II-t, a ma Rockstar New England néven ismert Mad Doc Software pályafutásának legjobban sikerült címét.
A kőkorszaktól kezdve egyenesen a távoli jövőbe vezethetjük választott népünket három hadjáratban, valamint számtalan skirmish pályán a birodalomépítő stratégiai játékok legszebb hagyományai szerint. Erőforrások megszerzése és elosztása, építkezés, kutatás-fejlesztés, diplomácia és természetesen a hadviselés minden létező formája képviselteti magát az Empire Earth II-ben, ami ugyanarra a Gamebryo motorra épült, amivel a Morrowind óta a Bethesda összes játéka készült, a Falloutokat és a Skyrimet is beleértve (az ne tévesszen meg senkit, hogy utóbbi játék esetében átkeresztelték Creation Engine-re).



Előzetes

Ghost Recon: Future Soldier
Street Fighter X Tekken
World of Warplanes
Prototype 2
The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition
Spec Ops: The Line

Teszt

The Darkness II
Syndicate
Kingdoms of Amalur: Reckoning
SoulCalibur V
Final Fantasy XIII-2
NFL Blitz
The Unstoppable Gorg
NeverDead
Little Deviants
WipEout 2048
Modnation Racer
Uncharted: Golden Abyss
Resident Evil: Revelations
Double Fine Happy Action Theater
I Am Alive
UFC Undisputed 3
Oil Rush: Naval Strategy Game
Choplifter HD
Jazz: Trump's Journey
Reckless Racing 2
Amy
SOL: Exodus
Q.U.B.E.
Carcassonne
Gears of War 3: Fenix Rising
Dead Island: Ryder White

Hardver

Sony PlayStation Vita
AMD Radeon 7970
Nokia Lumia 800

Kult

Star Wars: The Old Republic - Múlik az erő? Vagy sose volt elég?
Prototype 2 interjú
Chip Chip Chokas - Gépzene, és ami mögötte van

Másvilág (Utódok, Van Halen - A Different Kind of Truth, Jack Blades Rock N Roll Ride, Jeff Scott Soto - Damage Control, Furyon - Gravitas, Vasököl, Beyond the Bridge - The Old Man and the Spirit, Pretty Maids - It Comes Alive, Lana Del Rey - Born To Die, Nickleback - Here and Now, Robert Jordan - A világ szeme, Terry Pratchett - Vége a mesének)


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)