Hirdetés

Itt a kínai Windows!

|

Érdekes klónozás, olyan mint az eredeti, de inkább csak majdnem

Hirdetés

Mint ismeretes, a Microsoft kőkemény szankciókat vezetett be a kommunista országban arra vonatkozólag, hogy háttérbe szorítsa az illegális szoftvermásolást és kereskedelmet.

Erre fel született a sajátos kínai válaszlépés: egy távol-keleti hackerbrigád elkészítette a Windows XP teljes klónját, amely megszólalásig hasonlít az eredetire, persze igazándiból az Ubuntu Linux egyik speciálisan átalakított verziójáról van szó.

A minőséginek nem nevezhető cucc a Ylmf OS nevet kapta, és szinte minden egyes pixele megegyezik a Windows XP felületével.

Nagyon egyszerű indoka van egyébként a kínaiak lépésének: mivel hivatalosan óhajtják forgalmazni, saját termékként, új gépekre szánják, előre telepített operációs rendszerként.

Mivel a Windows XP rettenetesen drága még mindig a kontinensen, ugyanakkor a Linuxtól pedig idegenkednek a vásárlók, úgy hiszik, ez a hibrid-lopott OS lehet a megoldás a problémákra…

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)