Hirdetés

Itt a májusi Xbox Series X|S frissítés, fókuszban a Quick Resume funkcióval

|

Áttekinthetőbb lesz a Quick Resume használata, de nem csak ezért hasznos az új update.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt már kiderült, hogy mire számíthatunk a legújabb update-től, mennyivel teszi kényelmesebbé az Xbox Series X|S konzolok használatát, ezért nem volt titok, hogy a legnagyobb törődést ezúttal a Quick Resume funkció kapja.

Ennek lényege, hogy a kompatibilis játékot leállítás helyett szüneteltetjük, miközben belevágunk egy másikba, aztán ide-oda váltogathatunk közöttük, alkalmanként mindössze 8-10 másodpercet várva, vagy még annyit sem. És persze nem szükséges újra végighaladnunk a indítástól a mentett állás betöltéséig tartó procedúrán. Ráadásul párhuzamosan több játékot is készültségben tarthatunk.

Hirdetés

A frissítést követően egyrészt jóval könnyebben áttekinthetőbbé válik, hogy melyik játékon aktív a Quick Resume funkció, és akár csoportba is rendezhetjük az érintett címeket. Másfelől pedig még az eddig tapasztaltnál is hamarabb töltődnek be, hogy onnan folytathassuk őket, ahol legutóbb abbahagytuk.

Emellett megérkezett a konzolt médialejátszóként is használó játékosok által várt Passtrough Audio támogatás, miáltal a multimédia-appok (Disney+, Apple TV stb.) audiojelét közvetlenül a kompatibilis HDMI-készülékekre küldhetjük. Kaptunk továbbá egy új dinamikus hátteret, valamint bővültek a szülői felügyelet lehetőségei. Mostantól már nem általánosságban, hanem játékonként dönthetjük el, hogy engedélyezzük-e az online többjátékos módot.

Végezetül megerősítette a Microsoft, hogy miközben folyamatosan fejlesztik és új funkciókkal ruházzák fel az androidos és iOS-es Xbox alkalmazást, júniustól nyugdíjazzák az Xbox One SmartGlass PC-s appot. Nem frissül tovább, eltávolítják a Windows Store-ból, ugyanakkor használni még ezután is lehet, ha idejében letöltjük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)