Hirdetés

Itt a vége: leállnak a TERA Online szerverei

|

Újabb MMO-nak kell búcsút intenünk, miután a fejlesztők nem kívánják folytatni a TERA fejlesztését és üzemeltetését.

Hirdetés

Majdnem pontosan tíz évvel ezelőtt, 2012. május 3-án indult el Európában a Dél-Koreában akkor már több mint egy éve sikerrel futó TERA Online, egy ígéretes MMORPG, ami a WoW mellett is sikeressé tudott válni. 2013 februárjában free-to-play finanszírozási modellre váltottak a fejlesztők, és ez újabb lökést adott neki, 2018-ra sikerült 28 millió felhasználó érdeklődését felkeltenie. 

Ekkor érkeztek meg a konzolos változatok, amiket az En Masse Entertainment kezelt, azonban a stúdió 2020-ban bezárt, a PS4-es és Xbox One-os TERA üzemeltetését a tulajdonos Krafton vette át, míg a PC-set a Gameforge intézte. 2020 végétől a két változat külön fejlődött, valamint megérkezett a PS5-ös és az Xbox Series X|S-es frissítés is.

Hirdetés

A Gameforge jelentette be a hírt, miszerint a fejlesztő Bluehole úgy döntött, nem kíván tovább dolgozni a TERA-n, mert úgy látták, nem tudnak már izgalmas, kielégítő tartalmakat szállítani. A szervereket közép-európai idő szerint június 30-án, délelőtt 10-kor lövik majd le, addig viszont mindent megtesznek, hogy a játékosok méltó módon búcsúzhassanak Arboreától. Regisztrálni még május 31-ig lehet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Azt még érdemes tudni, hogy senkinek nem térítenek vissza pénzt, csak azoknak a TERA Club tagoknak, akik hosszútávú előfizetéssel rendelkeznek. Ők is csak részben kaphatják vissza a befizetett összeget, és csak akkor, ha felkeresik a Payment Support csomagot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)