Hirdetés

Itt az első összehasonlítás, amiből kiderül, egy játék PS5-ön vagy Xbox Series X-en fut-e jobban

|

A Digital Foundry egy olyan játékot választott, ami 120 fps-sel is képes futni az új konzolokon.

Hirdetés

Egyelőre a játékkínálat mérete még hagy kívánnivalót, de a napokban szépen lassan egyre több cím kap olyan frissítést, amivel kihasználhatja a PlayStation 5 és az Xbox Series X által kínált lehetőségeket. Mire a konzolok nagy része a felhasználókhoz jut, már sokkal jobb lesz a helyzet.

A mindig kiváló munkát végző Digital Foundry csapata a Devil May Cry V: Special Editiont választotta első összehasonlító tesztje elkészítéséhez, mert ennél voltak olyanok a feltételek és a funkciók, hogy átfogóan tudják elemezni a két platform teljesítményét.

Hirdetés

Normál módban mindkét konzol 4K-ban és korlátlan framerate-tel futtatja a játékot, és mindkettő szépen teljesített, de a Series X esetében átlagosan 8%-kal gyorsabb volt a képfrissítési sebesség. A High Frame Rate mód 1080p-s felbontás mellett 120 fps-t ígér, de valójában mindkét masina csak 100-at tud elérni átlagosan, viszont itt a PlayStation 5 jött ki győztesen.

A maradék két megjelenítési opció 1080p vagy 4K mellett engedélyezi a ray tracinget, de választhatunk a teljesítmény és a minőség előtérbe helyezése között. Itt nincs nagy különbség, 2-3 frame lehet az eltérés.

Ebből tehát még messzemenő következtetést nem lehet levonni, hacsak nem azt, hogy a nyers erő nem minden, a szoftveres megoldások is fontosak. Biztosan lesznek még hasonló tesztek, érdeklődve várjuk őket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)