Hirdetés

Itt az időutazó sakk, ha a táblás játék normál verziója már nem nyújtana kihívást

|

Valaki megalkotta az 5D sakkot, melyben figuráinkkal nem csak a táblán, de az időben is mozoghatunk, visszaugorva egy-egy korábbi játékállásra.

Hirdetés

Személy szerint nagyon szeretek sakkozni, ez azonban nem jelenti azt, hogy tudok is, hiszen a játék olyan előrelátást és stratégiai gondolkodást igényel, aminek én messze nem vagyok birtokában. Persze ennek a játéknak is vannak mesterei, akik valószínűleg csak néha akadnak méltó ellenfélre - számukra az 5D Chess szolgálhat némi újdonsággal.

Hirdetés

Már pusztán attól szókapcsolattól is heves tiltakozásba kezdenek az agytekervényeim, hogy "időutazó sakk", márpedig a nemrég megjelent játékban pontosan erről van szó. A lényeg az, hogy minden lépéssel létrehozunk egy alternatív sakktáblát, amelyhez a játék során visszatérhetünk az éppen aktuális állásból hozott egy-egy figurával, ily módon zavart okozva az ellenfél soraiban. 

Megértjük, ha elsőre nem teljesen tiszta a koncepció, és nem garantáljuk, hogy másodjára már az lesz, de ez a kis videó talán segít egy kicsit jobban átlátni, hogyan is működik az 5D Chess:

Számomra az is kihívást jelent, hogy a királyomat azon az egy táblán megóvjam az általában elkerülhetetlen végzettől, tehát szinte emberfeletti készségekre kéne szert tennem, hogy ezt több idősíkon is folytassam egyszerre. Viszont akik nem egy kiképzetlen labrador stratégiai érzékével bírnak, emellett még kedvelik is a sakkot, azok mindenképp adhatnak az 5D Chessnek egy próbát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)