Hirdetés

Itt van minden, amit a Nacon Connect 2022 során bejelentettek

|

Terminátor és Robotzsaru adaptációkkal igyekezett lenyűgözni a leendő vásárlókat a Nacon.

Hirdetés

Utólag értékelve alighanem helyes döntés volt a Nacon (az egykori Bigben) részéről, hogy nem az E3-as időszakot felölelő Summer Game Fest során mutatta be újdonságait. Ehelyett megvárta, hogy némileg csillapodjék a médiazaj, majd akkor hozakodott elő 2022-es és 2023-as játékkínálatával, amikor nem kellett attól tartania, hogy a bejelentések tengerében egyszerűen nem jut el az üzenete a potenciális vásárlókhoz.

A francia kiadó az elmúlt években több stúdiót is bekebelezett, legutóbb a Daedalic Entertainmentet, ami azt jelenti, hogy javarészt házon belül fejlesztett címekre támaszkodik, de azért szívesen beáll külsős partnerek alkotásai mögé is, ha lát bennük potenciált. Elvégre a múltban nem egy gyümölcsöző együttműködésre tettek pontot akvizícióval.

Hirdetés

Bár a 2024-ben érkező GreedFall 2: The Dying World most nem képviseltette magát, azért nélküle is korrekt kis műsort rakott össze Nacon, amelyben friss bejelentéseknek éppúgy jutott hely, mint már beharangozott címekkel kapcsolatos új információknak és eddig nem látott előzeteseknek.

  • Ilyen volt például az a RoboCop: Rogue City trailer, amely már a játékmenetbe is bepillantást engedett. A harmadik mozifilm eseményei után játszódó FPS 2023 júniusában érkezik PC-re (Steam, Epic Games Store), PS5-re, Xbox Series X|S-re és Switchre, Alex Murphy pedig annak a Peter Wellernek a hangján szólal meg, aki az első két részben alakította a címszereplőt.
  • Ismét megmutatta magát a soulslike harcrendszerrel felruházott Steelrising. A Spiders szerepjátékában egy Aegis nevű automatát irányítva szállunk szembe a XVI. Lajos mechanikus seregével. Még idén megjelenik (szeptember 8-án), PC-n (Steam, Epic Games Store, GOG), PS5-ön és Xbox Series X|S-en játszhatunk majd vele.
  • Első világháborús környezetbe helyetett pszichológiai horror lesz az előző és új generációs PlayStation és Xbox konzolokra, valamint PC-re 2023. április 20-án érkező Ad Infinitum.
  • Jövőre a PC mellett a Microsoft és a Sony új generációs konzoljait, valamint a Nintendo hibridjét is célba veszi a Crown Wars: The Black Prince. Ebben a körökre osztott taktikai és stratégiai játékban a családi várat bázisként használva fogadjuk fel, képezzük ki és szereljük fel csapatainkat, amelyekkel hadba vonulunk a gonosz ellen a százéves háború során.
  • Régóta kalapálja már a Cyanide a Warhammer univerzumából táplálkozó Blood Bowl 3-at. A körökre osztott vérfoci most is csak trailert kapott, megjelenési dátumot nem. Elvileg idén várható minden releváns platformra, de nem lepődnénk meg, ha tovább csúszna.
  • A dekorációtól a menü összeállításán át a tálalásig minden részletre oda kell majd figyelniük a 2023. február 2-ára datált Chef Life: A Restaurant Simulator (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch) játékosainak, nem adják ám ingyen a vágyott Michelin-csillagot.
  • Gameplay trailerrel jelentkezett a The Lord of the Rings: Gollum. A lopakodós játék remek időzítéssel, szeptember 1-jén érkezik, egy nappal megelőzve az Amazon-féle A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi sorozatot. Minden releváns platformra megjelenik.
  • Első blikkre a Hood: Outlaws & Legends közvetlen riválisának tűnhet, de azzal ellentétben egyedül is játszható a Gangs of Sherwood címre keresztelt, steampunk stílusú Robin Hood feldolgozás az Outcast fejlesztőitől. PC-n és új generációs konzolokon bújhatunk majd Robin, Marian, Tuck barát és Little John bőrébe, valamikor jövőre.
  • Zombi elefánttal támad a How to Survive nyitott világú szellemi örököseként is értelmezhető ParadiZe Project (ugyanaz a fejlesztőcsapat). 2023-ban kaszabolhatjuk le a hörgő élőholtakat PC-n és új generációs konzolokon.
  • Belsőről külső nézetre váltottak a Zeno Clash széria fejlesztői a cel-shaded grafikát alkalmazó Clash: Artifacts of Chaos spin-off kedvéért. Különös kinézetű ellenfeleket taníthatunk majd kesztyűbe dudálni 2023. február 9-étől PC-n, valamint PlayStation és Xbox konzolokon.
  • Változatlanul izgalmasnak tűnik a szürreális Hell Is Us. Az Unreal Engine 5-ös akció-kaland intenzív kézitusával ötvözi majd a felfedezés élményét, ami egy félig-meddig nyitott világban vár ránk 2023 folyamán PC-n és új generációs konzolokon.
  • Korai hozzáférésben már elérhető egy ideje, de most már a végleges változata is megjelenési dátumot kapott a Session: Skate Sim. Szeptember 22-ét karikázza be a naptárban, aki PC-n, esetleg a Microsoft vagy a Sony konzoljain játszana vele.
  • A Curse of the Dead Gods fejlesztőitől érkezik Ravenswatch címmel egy újabb felülnézetes roguelike kaland. Új generációs konzolokra, Switchre, valamint PC-re várhatják az érdeklődők. Először az utóbbin fog elrajtolni 2023-ban, méghozzá korai hozzáférésben.
  • A legtöbb háborús játékkal ellentétben a War Hospital a támadás vagy védekezés helyett az életmentés terhét helyezi a vállunkra. Közel a fronthoz, korlátozott erőforrásokkal zsonglőrködve elkerülhetetlenek a nehéz döntési helyzetek. 2023-as premierre készüljünk, PC-re és új generációs konzolokra érkezik.
  • Új trailerrel vétette észre magát a WRC Generations, mely elvileg az utolsó raliszimulátor a Nacontól, jövőre már az EA birtokolta Codemastershez vándorolnak a jogok. Ha minden jól alakul, október 13-án szakítja át a célszalagot és Switch kivételével minden platformon tövig nyomhatjuk a gázt.
  • Valószínűleg jó okkal halasztották jövőre a Test Drive Unlimited Solar Crown premierjét, mert a Nacon ezúttal sem mutatott többet egy nyúlfarknyi teasernél.
  • 2021-ben a RoboCop: Rogue City volt a show meglepetése, idén ez a szerep egy nyílt világú túlélőjátéknak jutott, amelynek a Terminator univerzuma ad otthont. A Terminator Survival Projectért a RIMS Racing mögött álló Nacon Studio Milan felel.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Tavalyi prezentációjához hasonlóan most sem mulasztotta el a cég hardverpiaci érdekeltségére emlékeztetni a Nacon Connect 2022 nézőközönségét.

  • Még az év vége előtt megjelenik az Xboxhoz tervezett (de PC-vel is kompatibilis) Pro Compact Colorlight kontroller, amely programozható LED-világítással tűnik ki a mezőnyből.
  • Nyilvánvalóan a verekedős játékok műfajának rajongóira ló a Daija Arcade Stick, a gyártó elsősorban azoknak szánja, akik versenyszinten űzik az ipart PC-n, PS4-en, vagy PS5-ön.
  • Bemutatkozott továbbá a RIG PRO Series fejhallgatócsalád három új tagja a 300 PRO, az 500 PRO és a 800 PRO képében. Ezeket is idén ősszel tervezi piacra dobni a Nacon.

Aki szeretné, itt visszanézheti a teljes műsort.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)