Hirdetés

Itt van minden, amit a PDXCon Remixed alatt bejentettek

|

Lezajlott a Paradox Interactive éves seregszemléje, amely a reméltnél vérszegényebbre sikerült.

Hirdetés

Noha a május 21-én kezdődött PDXCon Remixed három napon át tart, félő, hogy már a nyitóestén ellőtte minden puskaporát a Paradox, amely - a szakmában nem egyedüliként - minden tavasszal meg szokta mutatni, hogy épp mi rotyog a boszorkánykonyhájában, milyen fejlesztések révbe érését várhatják a rajongók a következő hónapok során.

Ezúttal csupán egyetlen új játékbejelentéssel tudott szolgálni a kiadó, a műsorszám fő attrakcióján túl mindössze pár kiegészítő leleplezésére futotta tőle. Mindennek fényében pedig különösen fájó, hogy nem esett szó sem a Triumph Studios (Age of Wonders és Overlord sorozatok), sem pedig a Harebrained Schemes (Shadowrun trilógia, BattleTech) következő projektjéről, holott mindkét stúdiót a Paradox birtokolja. És akkor még nem is említettük a fejlesztő nélkül marad Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2-őt, amelynek esetleges elkaszálása szerepjátékosok tömegének törné össze a szívét.

Hirdetés

Örülhettek ellenben a Victoria, a Hearts of Iron, és a Crusader Kings szériák rajongói, hiszen mind kapnak valamit a jövőben. Illetve hasonlóképpen jó szájízzel nézhette végig a műsort az is, akinek a Prison Architect, esetleg az alig féléves Empire of Sin a szíve csücske. 

Lássuk is pontokba szedve a részleteket:

  • Egyértelműen a Victoria 3 bejelentése volt az est fénypontja, az 1836 és 1936 közötti időszakot felölelő nagyívű stratégiai játék várható premierjéről még nem adott tájékoztatást a Paradox, ellenben megtudhattuk, hogy akárcsak korábban a Crusader Kings 3, úgy ez is a megjelenés napjától fogva az Xbox Game Pass kínálatának részét képezi majd.
  • Ha már szóba került a középkori grand strategy, akkor folytassuk is azzal. Érkezik valamikor a Crusader Kings 3 első (de minden bizonnyal nem az utolsó) kiegészítője Royal Court címmel, aminek köszönhetően az eddiginél is hangsúlyosabbá válnak az említett rész legfontosabb újdonságának számító RPG-elemek. Mihelyst élesedik, egy 3D-ben pompázó trónteremben fogadhatjuk az elibénk járuló alattvalókat és küldötteket, akik elámulnak majd a közszemlére tett hadizsákmányunk és vagyonunk láttán. Ugyancsak ebben a bővítményben debütál majd a királyi előkóstoló és az udvari házitanító, valamint átdolgozzák a kultúra-rendszert is, így a jövőben már kevert társadalmakat is létrehozhatunk.
  • Noha mindjárt betölti az ötöt, a Paradoxnak esze ágában sincs elengedni a Hearts of Iron 4 kezét, ehelyett egyelőre ismeretlen időpontban megtoldja egy újabb kiegészítővel. A No Step Back a Szovjetunióra fókuszál majd.
  • Szintén nagyszabású DLC-vel gyarapodik az újonc Empire of Sin, aminek a fejlesztését John Romero felesége felügyelte. A Make it Count zsarolással és uzsorázással egészíti ki pénzszerzési lehetőségeinket, valamint öt új gengszterrel és egy nagyfőnökkel gazdagítja a választékot. Utóbbi nem más, mint a valóságban is létezett Meyer Lansky, kinek történetét több küldetésen keresztül ismerhetjük meg.
  • Meglehetősen progresszív szellemiséget sugároz magából a Prison Architect vadonatúj, Second Chances című kiegészítője, amely a rabok életének megnyomorítása helyett a rehabilitációra helyezi a hangsúlyt, és azt várja tőlünk, hogy olyan körülményeket teremtsünk, amelyek segítik az elítéltek visszailleszkedését a társadalomba. Ehhez kivételesen megjelenési dátum is dukált: PC-re, PS4-re és Xbox One-ra június 16-án, Switchre pedig egy kicsit később, június 29-én érkezik.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Megtudhattuk még, hogy a Cities: Skylines (most kapott két rajongók által összerakott, de fizetős csomagot), a Stellaris (nemrég múlt ötéves, ezalatt négymillió példány fogyott belőle)  és a Surviving Mars (az Abstraction Games vette át a Haemimont Gamestől) a továbbiakban is élvezi a Paradox támogatását, ennek megfelelően a jövőben készülnek új tartalmak, ráadásul a hétvége folyamán mindhármat ingyenesen kipróbálhatjuk a Steamen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)