Hirdetés

Itt van minden, amit a THQ Nordic Digital Showcase 2022 során bejelentettek

|

Új Alone in the Darkot, Gothic remake-et, valamint a PC-s szívnek kedves stratégiai, taktikai címeket és egy bombameglepetést is villantott az Embracer Grouphoz tartozó kiadó.

Hirdetés

Másodjára tartott nagyszabású játékbemutatót a THQ Nordic, legutóbb tavaly szeptemberben ünnepelte ily módon 10. születésnapját. Akkor összesen 8 játékról esett szó, most viszont már 14-ről, köztük azokról is, amelyekről egy éve hullott le a lepel, így meggyőződhettünk arról, hogy jól halad-e a Jagged Alliance 3 vagy az Outcast 2 fejlesztése, de természetesen erre az alkalomra is tartogatott a kiadó néhány meglepetést.

Pár nappal ezelőtt a THQ Nordic a sajtónak szervezett eseményen leplezte le újdonságait, az 1992-es eredeti alapján felépített, de a mai sztenderdeknek megfelelően újragondolt Alone in the Darkot, a klasszikus RTS-eket megidőző Tempest Risingot, az aranyos Space for Sale-t, valamint a villámgyors pályatervezővel felvértezett Wreckreationt.

Hirdetés

És ez persze csak a jéghegy csúcsa, hiszen tíz másik, már korábban beharangozott játékról érkezett állapotjelentés, méghozzá egy-egy látványos trailer kíséretében. További szószaporítás helyett következzék a megjelenési dátumokban nem, de játékokban annál inkább bővelkedő THQ Nordic Digital Showcase 2022 összefoglalása:

  • Attól tartottunk, hogy a 2015-ös Alone in the Dark: Illumination (brrr… álmunkban ne jöjjön elő!) egyszer és mindenkorra kivégezte a franchise-t, ám a THQ Nordic még lát benne fantáziát, és könnyen lehet, hogy csiszolatlan gyémántot tart a kezében. Az új epizód, amely nemes egyszerűséggel az Alone in the Dark címet viseli (előzetesünket itt találjátok), voltaképp az 1992-es eredeti túlélőhorror újragondolásaként formálódik a svéd Pieces Interactive (Magicka 2, Titan Quest: Ragnarök és Titan Quest: Atlantis) kezei alatt. PC-re és új generációs konzolokra tervezik kiadni.
  • Elég egy pillantást vetni a játékmenetre, hogy nyilvánvalóvá váljék, a Tempest Rising a '90-es és 2000-es évek klasszikus, bázisépítős RTS-eit szem előtt tartva nyerte el formáját a dán Slipgate Ironworks műhelyében. A sztori szerint a nem túl távoli jövőben három frakció bonyolódik öldöklő háborúba azért, hogy megszerezze a ritka és értékes, tempest nevű földönkívüli ásványkincset. Két kampányra és különféle multiplayer játékmódokra készülhetünk, megjelenése 2023-ban esedékes, PC-n.
  • Mindent be lehet árazni, minden eladó, még a világűr is. A beszédes című Space for Saleben az a dolgunk, hogy egy asztronautát terelgetve új világokat fedezzünk fel, új életformákat keressünk (eddig tiszta Star Trek, ugye?), aztán ha találtunk egy klassz helyet, eladható ingatlanokat húzzunk fel. A PC-re érkező, felfedezést és túlélést ingatlanfejlesztéssel ötvöző alkotás a Little Big Workshop mögött álló svéd csapat, a Mirage Game Studios műve.
  • Újabb, nem hagyományos, ezúttal egy gigantikus nyitott világba helyezett autós játékkal jelentkeztek a Dangerous Golf és a Danger Zone alkotói, akik azt megelőzően a Burnout, majd pedig a Need for Speed szérián csiszolták képességeiket. A Wreckreationben könnyen és gyorsan átrendezhetünk egy meglévő pályát, vagy újat hozhatunk létre, akár olyat is, ami mintha egyenesen a Hot Wheelsből származna, amin aztán versenyezhetünk a barátainkkal. PC-re, valamint előző és új generációs PlayStationökre és Xboxokra készül.
  • Semmit sem mutatott a játékmenetből az egyik legnagyobb becsben tartott német akció-RPG, a 2001-es Gothic remake-jének új előzetese, de a hangulat így is átjön a játék motorjával készült képsorokon. És pontosan ez lehet a legfőbb fegyvere a majdani konkurensekkel szemben, mert ami a látványt illeti, nos, pusztán arra támaszkodva nehezen rúgna labdába az Alkimia Interactive PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re fejlesztett alkotása.
  • Egy év rádiócsend után újabb trailerrel jelentkezett a Jagged Alliance 3, így ismét szemügyre vehetjük a játékmenetet, amely a Sir-Tech-féle klasszikus epizódokon alapszik, szemmel láthatóan a modernebb körökre osztott taktikai játékokból (lásd: XCOM) is átvett megoldásokat. A szerepjátékos elemekkel felturbózott folytatásban Grand Chien felszabadítása a feladatunk, és nem elég megszereznünk az irányítást az egyes szektorok felett, hanem meg is kell tartanunk azokat. A Tropico játékokról ismert bolgár Haemimont kalapálja, egyelőre csak PC-re.
  • Egy viszonylag hosszabb előzetes révén nyertünk bepillantást az Outcast 2 - A New Beginning játékmenetébe. Cutter Slade bőrébe bújva újra felkeressük Adelphát, mert a Talan nép megint segítségre szorul. A nyitott világú, sci-fi és fantasy elemeket ötvöző akció-kalandban jelentősen megkönnyíti majd a közlekedést, hogy hősünk új felszerelésének hála repülni is tudunk. PC-re, PS5-re és Xbox Series X|S konzolokra várhatjuk a belga Appeal Studios alkotását.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


  • Vadnyugati és prehisztorikus kalandokat is tartogat Spongyabob rajongóinak a SpongeBob - The Cosmic Shake. A PC-re, Switchre, valamint PS4-re és Xbox One-ra szánt platformert ugyanannak a csapatnak (Purple Lamp) köszönhetjük, amelyik korábban ügyesen gatyába rázta a Battle for Bikini Bottom remastert.
  • Konkurenciát kap 2K Games WWE-sorozata, ugyanis a THQ Nordic is beszáll a ringbe, méghozzá az AEW (All Elite Wrestling) licenccel felvértezve. A pankrációt minijátékokkal, karriermóddal, testreszabási lehetőségekkel és több mint 40 fegyverrel(!) feldobó AEW: Fight Forever a japán Yuke's (2019-ig minden WWE 2K-játék tőlük jött) gondozásában. PC-n, PS4-en, PS5-ön, Switchen, Xbox One-on és Xbox Series gépeken nyúzhatjuk majd.
  • Harcolhatunk, kereskedhetünk, kémkedhetünk és a diplomácia eszközeivel is élhetünk a PC-re tervezett Knights of Honor II: Sovereignben. A bolgár Black Sea Games alkotásában a célunk, hogy az általunk választott birodalmat (például a Magyar Királyságot) felvirágoztassuk és fáradságos munkával az ismert világ leghatalmasabbjává tegyük.
  • Augusztus 30-án jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series X|S-re a Destroy All Humans! 2 - Reprobed. A német Black Forest Games előző alkotásához hasonlóan az új Crypto-kaland is egy gondosan kipofozott és kibővített remake, amiben a nevezett földönkívülivel terrorizálhatjuk az emberiséget akár gyalogosan (különféle fegyvereket és képességeket használva), akár repülő csészealjat vezetve.
  • Már tényleg csak pár nap választ el a Way of the Hunter augusztus 16-án esedékes premierjétől. A PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S konzolokra fejlesztett vadászszimulátorban erdélyi és amerikai vadakra mehetünk egymagunkban, vagy egy társaság tagjaként. A szlovák Nine Rock Games játékáról született tesztünket már el is olvashatjátok.
  • Elindult az extrém sportok és versenyzés izgalmából táplálkozó Stunfest - World Tour zárt bétája a Steamen. A Pow Wow Entertainment PC-re fejlesztett játékában nem muszáj választanunk hátirakétás repülés és autóvezetés között, tetszés szerint válthatunk egyikből a másikba.
  • Változatlanul meggyőzően fest a budapesti Kite Games középkori stratégiai játéka, a The Valiant, amelynek friss előzetese nemcsak a sztori mellett a játékmenetből is megmutat pár részletet. Bár a trailer végén most csak a PC szerepel támogatott platformként, elvileg előző, valamint új generációs PlayStation és Xbox konzolokra is megjelenik majd.
  • Ugyan semmit sem láttunk belőle, de egy nyúlfarknyi teaser a stream végén egyértelművé tette, hogy a THQ Nordic együttműködik a South Park Digital Studiosszal, azaz felkarolja a következő South Park játékot.

Amennyiben szeretnétek egyben végignézni a teljes bemutatót, itt megtehetitek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)