Hirdetés

Itt van minden, amit a verekedős játékok Mekkájában, az EVO 2022 során bejelentettek

|

Nemcsak a következő Tekkent varázsoltak elő a cilinderből, hanem 20 év után egy új Fatal Fury / Garou projektet is.

Hirdetés

Attól, hogy a Sony 2021-ben felvásárolta, az Evolution Championship Series, azaz EVO néven ismert, kompetitív verekedős játékokra fókuszáló világversenyt, az esemény változatlanul kettős célt szolgál: egyrészt megteremti a körülményeit annak, hogy a legügyesebb profik megmérkőzzenek egymással, másfelől pedig tökéletes alkalmat kínál arra, hogy a műfajban tevékeny fejlesztők és kiadók értő közönség elé tárhassák újdonságaikat.

Legyen bár szó egy eddig gondosan titokban tartott projekt beharangozásáról, vagy egy már korábban megjelent cím valamely jövőbeli bővítményéről.

Az mondjuk nem nyerte el mindenki tetszését, hogy a Sony NFT-k felől érdeklődő kérdőíveket köröztetett a rendezvény résztvevői között, viszont tegyük hozzá, hogy a konzolgyártó puhatolódzó szondázása még mindig rokonszenvesebb megoldás, mintha kérdés nélkül megpróbálná letuszkolni a játékosok torkán a nem helyettesíthető digitális vagyontárgyakat.

Hirdetés

Íme pontokba szedve a fontosabb történések: 

  • Megjelenési dátumot ugyan továbbra sem kapott a jövőre érkező, és ezúttal már a Microsoft konzoljairól sem hiányzó Street Fighter 6, ellenben megismerhettük két új női bunyósát, pontosabban egy frissen bevezetett és egy leporolt régi harcost. Nem titok, hogy a Capcom játékát a sorozat történetében először valósidejű kommentárral ruházzák fel, ezt a feladatot James Chen, 'Tasty' Steve Scott, Jeremy 'Vicious' Lopez és Aru fogják ellátni angol, illetve japán nyelven.
  • A Namco Bandai belengetett egy új Tekken részt, jó eséllyel a 8. számozottat, amelyről várhatóan az idei The Game Awards során fogják majd lerántani a leplet. Addig azonban a Tekken 7 kap egy nagyobb frissítést augusztus 17-én (reszelnek az egyensúlyon és új taktikákat tanítanak a harcosoknak). Kiderült továbbá, hogy 2023-ban visszatér a Tekken World Tour versenysorozat, amelynek döntőjét Amszterdam látja majd vendégül.
  • Nehéz elhinni, de több mint 20 év is eltelt már azóta, hogy az SNK utoljára Fatal Fury / Garou epizóddal jelentkezett. A legismertebb harcosok (Terry Bogard, Andy Bogard, Joe Higashi és Mai Shiranui) azóta a The King of Fighter cross-over szériában vendégeskedtek, de meglepődnénk, ha a fejlesztők kihagynák őket az artworkön látható Rock Howard, Billy Kane és Kain R. Heinlen mellől az új játékból, amelyről még nem tudni, hogy mikorra várható, sem azt, hogy mely platformokon lehet majd nyúzni.
  • Természetesen nem feledkezett meg az SNK a The King of Fighters XV további támogatásáról; ősszel érkezik a Samurai Shodownból Haohmaru, Nakoruru és Darli Dagger hármasa a Team Samurai DLC-be csomagolva. Előttük azonban megkapjuk a Team Awakened Orochi pakkban Christ, Shermie-t és Yashirót. Még ma. Ezzel még távolról sem ért véget a karakterek áradata, a következő, immáron 2023-as szezonban ugyanis visszatér két közönségkedvenc harcos Shingo Yabuki, valamint Kim Kaphwan személyében. Szintén jó hír, hogy a most még csak PS4 és PS5 között létező cross-play lehetőséget jövőre kiterjesztik a többi platformra (PC, Xbox Series X|S) is.
  • A Guilty Gear: Strive rajongói is örülhetnek; egyfelől a több korábbi részben is szereplő Bridget kap új esélyt az aktuális epizódban arra, hogy bizonyítson, másrészt kiderült, hogy már 1 millió példány fogyott a játékból, tehát biztosítva van a széria jövője. Bridgetet még két bunyós követi az év vége előtt egy egyensúlyjavító patch, valamint a cross-play funkció bétája társaságában. 2023 folyamán pedig tovább bővül a karakterválaszték, és új pályák is érkeznek.
Hirdetés
  • A jobb játékélmény miatt fontos fejlemény, hogy az EVO 2022-n megjelent verekedős címek zöme a játékos mozdulatait az esetek nagyon nagy részében helyesen megjósoló, és ezáltal a lagot semlegesítő rollback netkódra állt át (például Persona 4 Arena Ultimax), vagy fog átállni a jövőben (Samurai Shodown).
  • Ugyanez lesz érvényes a Dragon Ball FighterZ PS5-ös és Xbox Series konzolos kiadására. Dátum még nincs, de elvileg ingyen frissíthetünk majd az előző generációs verzióról. Érdemes megjegyezni, hogy a PC változat tulajdonosai dönthetnek, hogy a profik által preferált rollback, vagy a késleltetés-alapú netkódot választják azt figyelembe véve, hogy az előbbinek nagyobb a gépigénye. Minden bizonnyal ezért marad minden a régiben az előző generációs konzolokon.
  • Megismertük a MultiVersus elhalasztott első szezonjának tartalmait. Ricket és Mortyt is megkapjuk majd játszható karakterként, gyakorláshoz kiváló árkád móddal, valamint a közösség által igényelt rangsorolt multival egyetemben.
  • Az anime stílusú Melty Blood: Type Lumia fejlesztői két karakterrel lepik meg a játékosokat, Neo-Arc inkább a rutinos vén rókáknak való, míg és Mash Kyrielighttal a kezdőknek is lehet részük némi sikerélményben. A frissítés részét képezi még a rangsorolt online multiplayer és a visszajátszás, valamint az egyensúlyi problémák javítása.
  • Ha netán amiatt aggódtatok, hogy a Skullgirs 2nd Encore mögött álló indie csapat magára hagyja a közösséget, megnyugodhattok, Marie személyében új leány érkezik a gátra.
  • Végezetül pedig essék szó a Nickelodeon All-Star Brawl című csodáról, amely hogy, hogy nem, szintén egy DLC-karakterrel kedveskedik rajongóinak. Az illető nem más, mint a Jimmy Neutron szériából beköszönő Hugh Neutron, és ugyanaz a Mark DeCarlo szinkronizálja, mint a sorozatban.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)