Hirdetés

Új magyar 3DMark rekordok születtek a hétvégén!

|

A hétvégén megdőlt az összes magyar 3DMark rekord. A már-már hihetetlen eredményekhez egy Intel Core i7-980X processzor és egy ASUS Rampage III Extreme alaplap adott kiváló és stabil alapot.

Hirdetés

A hazai és nemzetközi tuningos körökben is elismert OCTeam Hungary tagjai az elmúlt napokban szép csendben készülgettek következő nagy dobásukra. Nos, a csapat weboldalára tegnap felkerült beszámoló alapján a nagy dobásból óriási robbanás lett, a srácok az összes magyar 3DMark rekordot megdöntötték egy délután alatt.



A Futuremark repertoárjából csak a 2001-es verzióval nem foglalkoztak a mérések alatt, mivel ebben a versenyszámban is övéké az első hely. Tehát az elért pontszámoknál ne is keressétek ezt a tételt, a 2003, 2005, 2006 és Vantage eredményeket azonban megnézhetitek a csapat honlapján, illetve a Futuremark ORB hivatkozásain is.

A tesztkonfiguráció alapját egy B0-s steppingre épülő, mérnöki példányként létező Intel Core i7-980X processzor és egy ASUS Rampage III Extreme alaplap adta, utóbbi a srácok szerint igazi megváltást jelent a korábbi generációs X58-as modellekhez képest. A hétvége alatt ugyan nem sikerült kiismerniük a lap minden egyes porcikáját, de az elért órajelekt látva első körben is igen jól teljesít a Rampage III Extreme. A legmagasabb CPU-órajelet 3DMark 2005 alatt tudták elérni, ekkor 5925 MHz-en üzemelt a hatmagos Extreme processzor.



Ilyen magas pontszámokat természetesen nem lehetett volna elérni a két Radeon HD 5970 nélkül, amelyek CrossFireX üzemmódban, 100 %-os ventilátor fordulat mellett, 900/1000  MHz-es (GPU/VRAM) órajeleken futottak. A gépezet megfelelő energiaellátását egy Antec TPQ-1200W OC tápegységgel oldották meg, amelyet kifejezetten ilyen helyzetekre, eseményekre terveztek a gyártó ménökei.



A srácok közlése alapján hamarosan 2D-s tesztekkel is megpróbálják megizzasztani a processzort és az alaplapot, de azt már most kijelentik, hogy az ASUS Rampage III Extreme kegyetlen jóra sikerült, minden téren feledteti az elődmodell gyengeségeit.

A rekordok megszületéséről további részleteket a csapat honlapján olvashattok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)