Hirdetés

Jack Thompsonnak nem tetszenek a kvízjátékok

|

Jack Thompson az erőszakos videójátékok kritizálásáról lassan átnyergel a válogatás nélküli elszánt hadjáratra.

Hirdetés

A floridai ügyvéd ugyanis harsányan kritizálta a Buzz! The Schools Quiz nevű PS2-es kvízjátékot, melyet a Sony angliai iskolák számára árusít. A játékban 5000, a tananyaghoz kapcsolódó kérdés található, melyek célja, hogy a tanárok számára egyszerűbbé tegyék a diákok oktatását. Thompson véleménye erről a következő: "A videójátékok több embernek ártottak, mint használtak. Nem tudom elképzelni, hogy milyen módon lehetnének hatékonyabbak a hagyományos módszereknél". Érdekes módon támogatóra is talált, Jane Healy oktatási pszichológus személyében. A hölgy ugyanis - kiváló hozzáértésről téve tanúbizonyságot - a következőt állította : "Amikor a gyerekek videójátékokkal játszanak, akkor csak gombokat nyomogatnak, és olyan gyorsan rángatják az egeret, ahogy csak bírják. Labirintusban rohangáló patkányokra emlékeztetnek".

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)