Hirdetés

Öt új játék készül a Ubisoft Toronto stúdiójában

|

Jade Raymond nyilatkozott egy texasi konferencián az általa irányított stúdió helyzetéről. Náluk aztán pörögnek az események, csak nem látszik.

Hirdetés

A március 3-a és 16-a között Austinban megrendezett South by Southwest filmes, zenei és interaktív médiával kapcsolatos konferenciasorozat és kiállítás idén sem szenved hiányt a különböző iparágak sztárjaiban. A felszólalók között ott volt Lady Gaga, Adam Savage, és élő videón keresztül előadást tart az NSA titkait kiszivárogtató Edward Snowden is. Nem mellékesen pedig interjút adott a Ubisoft már-már celebnek számító stúdiófőnöke, Jade Raymond is.

Bár a Raymond által vezetett Ubisoft Toronto már öt éve üzemel, a közelmúltban pedig komoly bővítésen is keresztül ment, elég keveset láttunk a munkáikból: az eddigi egyetlen megjelent játék, amin dolgoztak, a Splinter Cell: Blacklist volt, de ezen kívül is csak arról tudunk, hogy részt vettek az újrakezdett Rainbow Six: Patriots munkálataiban is. Az interjúból azonban kiderült, hogy ennek ellenére egyáltalán nem lazsálnak a Ubisoft kanadai munkatársai: "Sok szálon futnak a dolgok" mondta, egészen pontosan öt projekten dolgoznak, ezek közül kettőn más stúdiókkal közösen folyik a munka.

"Még egyikük sincs bejelentve" - tette hozzá, ami rögtön felveti a fent említett, problémás Rainbow Six-folytatás további sorsának kérdését, no meg azt is, mikor vethetjük kíváncsi tekintetünket az öt készülő játék valamelyikére. Raymond kitért a Ubisoft általánosabb értelemben vett terveire is, ezek közül kiemelte, hogy több, a kiadó tulajdonában álló franchise történetének bővítését tervezik a médiumon kívül, tehát filmek, képregények formájában.

Emellett elmondta, hogy a francia kiadó a korábbinál több figyelmet fordít majd a PC-s és konzolos megjelenések mellett a mobilokra és tabletekre. "Ezeken az eszközökön más egy jó játék, mint konzolokon, így szerintem megérdemlik a saját franchise-okat" - mondta. Végül kitért arra, hogy szerinte nagyobb teret kapnak a jövőben a valamilyen közösségi aspektussal rendelkező játékok, de kitért arra is, hogyan változtatta meg saját játékos szokásait az anyaság. "Az irodában ebédszünetben játszom. Ha otthon meglát a lányom a konzolnál, odajön és ő akar játszani. Nem érti, hogy most anyu jön. Vettem is egy (...) laptopot, hogy a hálóban játszhassak, most hogy így kiszorultam a nappaliban lévő konzol elől."

Szerintetek min dolgozhat Raymond csapata?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)