Hirdetés

Jagged Alliance 3 - 2010 előtt ne is álmodjunk róla

|

Minden idők egyik legjobb squad-based taktikai csodája a tervek szerint trilógiává bővül, valamikor a távoli jövőben.

Hirdetés

1999. brutálisan jó év volt. Azok, akik akkoriban még nem azzal foglalták el magukat, hogy hegy- és vízrajzi térképeket rajzoltak pelenkájukba, emlékezhetnek rá, hogy sok egyéb, mára klasszikussá nemesedett játék mellett megjelent a kategóriájában máig verhetetlennek bizonyult (sem a Fallout: Tactics, sem a Silent Storm nem tudta felülmúlni) Jagged Alliance 2. Erdélyi születésű magyarként határtalan örömmel töltött el, hogy a román diktátor rémuralma alatt sínylődő Arulco felszabadításáért küzdhettem.

ja3_1.jpg


Egy emlékezetes pillanat (Jagged Alliance 2: Unfinished Business)



Egy maroknyi pénzzel, saját karakteremmel, s pár szimpatikus zsoldossal vágtam neki a szektorok egymás utáni megtisztításának. A felszabadított városokban saját helyőrséget képeztem, a mutáns rovarok elpusztítása után csak úgy ontották az aranyat és az ezüstöt a bányák. Gyilkos nagymacskákra vadásztam, összerúgtam a port a maffiával, s mindeközben napról napra fejlődő embereimmel olyan jól szórakoztam, mint azóta csak nagyon kevés játékkal.

ja3_2.jpg


Éppen ezért töltött el határtalan örömmel, hogy a játékot fejlesztő Sirtech Canada csődje ellenére a jogtulajdonos Strategy First 2004-ben bejelentette, hogy a Game Factory Interactive és az orosz MiST Land South két új epizódot is készít a játékhoz. Az egyik az egymásra fűzött küldetésekből álló, csak összecsapásokra építkező Jagged Alliance 3D lett volna, a másik pedig az igazi folytatásnak tekinthető Jagged Alliance 3. Mivel az orosz fejlesztők kukába akarták vágni a körökre osztott, ergo sokkal taktikusabb játékmenetet, a Strategy First visszavonta a jogokat, így fordulhatott elő, hogy pofátlan nyúlásként megszületett a Hired Guns: The Jagged Edge.
A kiadó azonban nem kívánta veszni hagyni a jogokat, s ha már a Disciples harmadik részét is az Akellára bízta, akkor úgy döntött, jó helyen lesz ott a JA3 is. Ennek bejelentésére 2006. decemberében került sor.

Ahogy tavaly nyáron kinézett



A tervezett megjelenés valamikor idén kellett volna realizálódjon, de a kiadó kérésére további (főként grafikai) fejlesztések miatt 2010. első negyedévére csúszott a projekt. Ez vélhetően egy teljesen új motort jelent, s nem azt, amit már képeken és videókon is láthattunk.
- Helyszínként újabb fiktív állam, ezúttal a polgárháború dúlta Severna szolgál.
- Az öt frakció közül négyhez csatlakozhatunk a kampány során.
- Drámai történésekkel tarkított sztoriszálat ígérnek minden oldal számára.
- Több, mint egy tucat nemlineáris küldetés váltakozó napszakok és időjárás mellett.
- Új 3D motor
- Új típusú terep és környezet
- Realisztikus sebzésrendszer, az épületek is élethűen rongálódnak.
- Kooperatív és kompetitív multiplayer játékmódok.

ja3_3.jpg

A rövidke fícsörlistából is kiderül, hogy a rajongók legnagyobb bánatára az Akella sem gondolkodik az elődök szellemiségéhez hű folytatásban.


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)