Hirdetés

Jane McGonigal: Az online játék jobbá teheti a világot

|

Jane McGonigal nemcsak igen helyes nő, hanem tele van kreativitással és ötletekkel - ismert játék-designer.

Hirdetés

No persze a világban nemcsak Quake-ek, meg CoD-ok vannak, hanem egyéb más játékok is - például perzisztens, tömegesen játszható online játékok.

A hölgy nemcsak játékok készítésével, hanem kutatásával is foglalkozik - legfőbb területe az, hogy a tömegesen játszható játékok hogyan hoznak létre új kollektív intelligenciát - illetve hogyan lehetne az ilyen intelligenciát felhasználni arra, hogy a világ jobb hely legyen.

Ezen ötleteit meg is osztotta a világgal a TED portál segítségével, sőt, szerencsénkre a videót egy Regina Saphier nevű hölgy le is fordította magyarra (A View Subtitles gomb megnyomása után válasszuk ki a Hungarian, azaz a magyar feliratot), így a majd 20 perces előadást Ti is megtekinthetitek - előre szólok, a játékvilág nem épp hétköznapi megközelítéséről lesz szó.

Ti mit gondoltok arról, amit Jane McGonigal előadott? Valóban jobbá lehetne a világott tenni tömegesen játszható online játékokkal?

Mielőtt véleményt nyilvánítotok, javaslom nézzétek meg az előadást...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)