Hirdetés

Japán egyik régiójában kötelezően egy órára limitálják a kiskorúak napi játékidejét

|

Kínához hasonló modellt vezetne be egy japán régió, vagyis törvény erejével korlátoznák a fiatalok játékidejét. A cél a függőség kockázatának csökkentése lenne, de a megoldás nem feltétlenül a legjobb út ehhez.

Hirdetés

Néhány hónappal ezelőtt a kínai kormány bejelentette, hogy egy törvényben szabályozzák a kiskorúak napi játékidejét annak érdekében, hogy így vegyék fel a harcot a játékfüggőség kialakulásával. Bár ezen a ponton még nem lehet megállapítani, hogy ez mire elég, most úgy tűnik, hogy Japán egyik prefektúrájának vezetősége is ebben látja a megoldást.

Hirdetés

A Kansai régióban található Kagawa prefektúra kormánya nemrég megszavazott egy törvényt, amely szerint a fiatalkorúak (tehát a 18 év alattiak) legfeljebb napi egy órát tölthetnek játékokkal (hétvégékén ez a korlát másfél órára nő meg), valamint csak este tízig használhatják az okostelefonokat.

Felmerülhet a kérdés, hogy a hivatalos szervek mégis hogyan fogják ellenőrizni ennek a törvénynek a betartását,  a válasz pedig rettentően egyszerű: majd a szülők kitalálják. Ez a probléma a törvény megvitatása során is felmerült, ugyanis sokan úgy gondolták, hogy egy ilyen törvény csak cserben hagyja azokat a családokat, ahol valódi probléma van a függőséggel.

A törvény támogatói szerint kikérték a polgárok véleményét a javaslattal kapcsolatban, a gyűléseken ezeknek csak egy összegzését tárták a tanácstagok elé, ami Kagawa egyik egyetemének jogi professzora szerint egyrészt bizalmatlanságot ébreszthet a törvénnyel szemben, másrészt pont a lényegét veszti el a közvéleménykutatás ezzel.

A törvény április 1-től lép életbe, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy ez valóban segít-e majd megelőzni a problémát, már csak azért is, mert korábbi kutatások alapján a játékfüggőség háttere sokkal összetettebb, mint azt elsőre gondolnánk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)