Hirdetés

A legjobb játékok alapján készült filmek, maguk a játékok

|

Andy Gilleand nem bízza a sztorimesélést bugyuta hollywoodi nyikhajokra. Inkább ő csinál filmet viszonylag tűrhető költségvetésből. Csak egy játék kell hozzá.

Hirdetés

Mindig problémás kérdés, hogyan lehet jó filmet készíteni egy játékból, nem nagyon vagyunk eleresztve minőségi darabokkal ezen a fronton. Persze lehet a nagy titokról Uwe Bollt is faggatni, aki legutóbb a Postal 2 film kapcsán kezdett közösségi kalapozásba, de nem vagyok teljesítménybéres szőrszálhasogató.

Maradjunk tehát annyiban, hogy sok játék érdekes önmagában is arra, hogy filmként tekintsünk rá - erre jutott legalábbis Andy Gilleand, aki több neves címet is prezentált már filmként YouTube csatornáján. Vagyis fogta az átvezető videókat és a jól sikerült akciójeleneteket, és értelmes egésszé vagdosta össze, így egy 3-4 órás játékfilm kerekedett ki ebből, a szó legszorosabb értelmében. Nagyon komoly munka van mögötte, ezért aki még nem ismeri a stílust, annak mindenképpen ajánlom. Kezdjük is egy Batman: Arkham Asylum The Movie alkotással:

Akkor már a folytatás sem maradhatott ki a mókából, így a Batman: Arkham City is filmet érdemelt (még Puzsér Róbert is beszélhetne róla akár).

A The Last of Us film tálcán kínálta magát (ezt persze a GameStart nézői is jól tudják):

Elég komoly vállalkozásba kezdett Gilleand, amikor az Assassin's Creed IV: Black Flag filmet is beígérte nézőinek, még nem is készült el az alkotás, egy hónapja egy teszt került fel csupán utoljára csatornájára. Az AC rajongóknak be kell érniük az Assassin's Creed III (The Movie) című alkotással:

Bőven akad még szemezgetni való alkotás, rá lehet kattanni, reméljük, hogy folytatja még, hiszen a saját maga által megfogalmazott küldetéssel könnyű egyetérteni: sok érdekes játék története így eljuthat azokhoz is, akik nem akarnak egeret vagy kontrollert ragadni ezért, nem gamerek, vagy nincs idejük elmerülni az élvezetekben. Szerintetek melyik játék lenne az, amit kötelező filmként kellene mindenkinek látnia?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)