Hirdetés

Prey, Friday 13th: The Game - 2017. májusi játékmegjelenések

|

A Bethesda rebootja és Jason mészárlása mellett szuperhősök, mágusok, és a Star Trek világa is vár minket a hónapban.

Hirdetés

Hamarosan lezárul a tavaszi játékszezon, összegezhetjük, mit hagytunk ki az év eddigi megjelenései közül és mit fogunk pótolni a nyáron. Májusra és júniusra már csak egy-két igazán érdekes cím maradt, júliusban meg jelen állás szerint nem jön más a Splatoon 2-n kívül (ez, pláne az E3 után, alighanem változni fog), de ott lesz majd az augusztus olyan finomságokkal, mint az Uncharted: The Lost Legacy vagy a Middle-earth: Shadow of War. Ne szaladjunk ennyire előre, először nézzük, mit hoz a következő 61 nap. Kommentben mondjátok el, ti mit vártok, és szóljatok, ha valamit kihagytunk.

2017. májusi játékmegjelenések

Portal Knights - május 2. - PlayStation 4, Xbox One

Tavaly február óta early accesses játékként érhető el PC-re a Portal Knights, ami a Minecrafthoz hasonló játékok alapjait szerepjátékos elemekkel ötvözi. A fejlesztők úgy érezték, ennek konzolon is helye van, ezért május elején kiadják PS4-re és One-ra. Azt még nem tudni, mennyire lesz kész a konzolos változat, de reméljük a legjobbakat. Idővel Switchre is megjelenik majd.

World to the West - május 2. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A Teslagrad folytatásában barátságos karakterekkel csaphatunk szét lényeket és sziklákat, mikor épp mit kell. A négy figura mindegyike mást tud, ezt kihasználva kell végigjárnunk a világot.

Prey - május 5. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Miután éveket vártunk arra, hogy lesz-e Prey 2 vagy sem, végül a Bethesda megadta a választ: ami anno a Prey folytatása lett volna, az nincs többé, helyette viszont van egy reboot, mely leginkább nevében egyezik a tíz évvel ezelőtti FPS-sel. Az új Preyben egy Talos-I nevű űrhajón barangolhatunk Morgan Yu szerepében, aki mindenféle különleges képességekkel rendelkezik, és ezeket, valamint régi jó fegyvereket használva próbálja a bázison szétszóródott fura szörnyeket helyretenni. A demója már elérhető konzolra, a PC-seknek sajnos várniuk kell pár napot, hogy belekezdhessenek a kalandba.

NBA Playgrounds - május 9. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Egyértelműen átvette az uralmat a 2K a kosaras játékok piacán. Az Electronic Arts sajnos hiába próbálkozott az NBA Live újraélesztésével, többször is belebukott. A 2K-nek ugyan nem áll szándékában az NBA Jamnek is szolgáltatni egy riválist (nem is kell, az a széria sem aktív épp), de a Saber Interactive-nak igen, így a hónap elején jön a laza, rajzfilmes NBA Playgrounds. Hivatalosan licencelt, jelenlegi és régebbi játékosok is szerepelnek benne, az eddig látottak alapján pedig mókásnak tűnik. Ha nem vágytok sok komolyságra, de azért a virtuális kosarazás vonzó számotokra, lehet, hogy épp ez az, ami nektek kell.

Strafe - május 9. - PC, Mac, PlayStation 4

Többen szeretnék most megidézni a pörgős FPS-ek korszakát, közéjük áll a Strafe-et fejlesztő Pixal Titans is. A retro shooterben őrületes sebességgel rohangálhatunk véletlenszerűen generált pályákon, miközben minden ellenségünkből nevetséges mennyiségben ömlik a vér. Minden elhalálozás után egy új zónát kapunk, ami elméletben végtelen szórakozást jelent, de volt már, hogy beleuntunk olyan játékba, ami ugyanezt ígérte. Nem kell komolyan venni vagy nagy elvárásokat támasztani vele szemben.

LocoRoco Remastered - május 9. - PlayStation 4

Amellett, hogy kitűnő teljes árú exkluzívokkal lát el minket a Sony, folyamatosan érkeznek klasszikus játékok újrakevert változatai is. Nem sokkal a PaRappa the Rapper után következik a LocoRoco Remastered, mely 1080p-ben (PS4 Pro-n 4K-ban) fut, de egyébként ugyanazt kínálja, mint a 2006-os, PSP-s eredeti. A DualShock 4 mozgásérzékelőjével irányíthatunk.

Minecraft - május 11. - Nintendo Switch

A Minecraft ahova tud, terjeszkedik, így a Nintendo új platformja sem maradhat ki. Mivel a Switch egy fantasztikus gép, osztott képernyős módban, a Joy-Conok lekapcsolása után egyszerre ketten is játszhatunk rajta.

The Surge - május 15. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Ha nagyon röviden akarjuk összefoglalni, a The Surge egy sci-fi Dark Souls. Ezt nem csak úgy rásütötte a média, konkrétan a fejlesztők írták le így. Ilyen még nem volt; ha szeretitek a kihívást, de unjátok a középkort, nézzetek rá.

Farpoint - május 16. - PlayStation VR

Vadonatúj kontrollerrel érkezik a PSVR következő izgalmas játéka, a Farpoint. Nem is feltétlenül a játék maga a jó, hanem az, ahogy kihasználja az Aim Controllert, és amilyen élmény azzal játszani. Persze keveset láttunk még belőle, ítéletet majd a megjelenés után hozunk, de ha esetleg nem sikerül jól, reménykedhetünk; más fejlesztők számára adott lesz a lehetőség, hogy egy olyan VR shootert készítsenek, amiben teljesen szabadon mozgathatjuk a stukkert, nem csak válthatunk a csípőből tüzelés és a célkeresztbe nézés között.

Endless Space 2 - május 19. - PC

Aki nagyon akarta, 2016 októbere óta játszhatott már a korai hozzáférésű változatával, de május közepére végre a végleges verzió is elkészül. (Már amennyire a mai világban, amikor egy patch-csel minden bővíthető, bármit is véglegesnek nevezhetünk.) Az Endless Space 2 egy 4X stratégia, melyben egy civilizáció a világűrben megtett első lépéseit irányíthatjuk: találkozhatunk más fajokkal, felfedezhetünk, elfoglalhatunk.

Injustice 2 - május 19. - PlayStation 4, Xbox One

A NetherRealm folytatja a sort, a Mortal Kombat XL után egy újabb Injustice következik: most még több DC hős csépeli egymást, miközben Brainiac el akarja pusztítani a Földet. A játék legnagyobb újítása a Gear System, melynek lényege, hogy a meccsek végén felszerelésdarabokat szerezhetünk, mellyel tápolhatjuk karaktereinket, és nem csak offline, online is erősebbé válhatunk. Meglátjuk, mennyire működik ez majd, és mennyire tetszik a játékosoknak.

Mirage: Arcane Warfare - május 23. - PC

A Chivalry fejlesztői úgy gondolták, mindent kihoztak már a lovagos játékból, úgyhogy a megszokott játékmenetet egy másik környezetbe ültették át. A Mirage középpontjában a mágia áll, a karakterek amellett, hogy közelharcban próbálhatják meg kibökni egymás szemét, varázsolhatnak is. Sajátos hangulata van, nézzétek meg a trailert és döntsétek el, nektek bejön-e.

Samurai Warriors: Spirit of Sanada - május 26. - PC, PlayStation 4

Ezt a hónapot sem ússzuk meg japán játék nélkül, de ez egyáltalán nem baj. Az Omega Force újdonsága a Samurai Warriors 4 spin-offja, egy hack 'n' slash, amiben a cél a ránk törő seregek, különsképp azok parancsnokainak kiirtása.

Get Even - május 26. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Az Outlast 2 egy elég durván szélsőséges játék, ami még a horrorrajongók közül is csak az erősebb idegzetűeknek való. A Get Even valamivel lágyabb, horror helyett inkább pszichothriller, de ez sem egy vidámparki körút. Az már önmagában segít, hogy használhatunk, sőt, használnunk kell fegyvereket, de képzelhetitek, milyen lesz megpróbálni kijutni egy elhagyatott elmegyógyintézetből.

Guilty Gear Xrd Revelator 2 - május 26. - PlayStation 3, PlayStation 4

Aki a nyugati témájú Injustice 2 helyett valami keleti verekedős cuccra vágyik, annak a hónap végén két játék is felkeltheti érdeklődését (illetve rögtön június elején a Tekken 7 is jön). Az egyiket pont eggyel lejjebb láthatjátok, a másik meg a Gulity Gear Xrd Revelator 2, mely igazából nem teljesen új, csak egy kiegészítő az első részhez. Két játszható karaktert, balanszolást, tutorialt, a sztori mód bővítését, az online mód továbbfejlesztését várhatjuk tőle. Akinek megvan az első Revelator, az DLC-ként is megveheti ezt.

Ultra Street Fighter II: The Final Challengers - május 26. - Nintendo Switch

Ez persze csak a Switch-tulajokat boldogítja, de ők is örülhetnek legalább, hogy platformjukra lesz legalább egy verekedős játék. Az 1994-es Super Street Fighter II Turbo kibővített verzióját játszhatjuk eredeti vagy felújított látvánnyal, raktak bele pár új mozdulatot, két harcost, helyi és online multiplayert, és egy belső nézetes módot is, melyben az a cél, hogy miközben a Joy-Conokat a kezünkben tartjuk, Ryu szerepében hadonászva verjünk le annyi Shadaloo katonát, amennyit csak lehet.

Friday 13th: The Game - május 26. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Az eddigi legizgalmasabb Péntek 13 játék a hónap végén jelenik meg, és elég rendhagyó lesz. A játékosok két csapatra oszlanak: az egyiket hat tinédzser alkotja, akiknek feladata mindenáron túlélni, a másikat pedig Jason egymaga, akinek célja nyilván mi más lehetne, mint a mészárlás. Különleges képességeket is kap, de nem lesz egyszerű dolga.

Perception - május 30. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

A BioShock egykori fejlesztői egy nagyon különleges horrorjátékot találtak ki. A főszereplőnő, akit mi irányítunk, vak, de más érzékei felerősödtek, így nem kell órákon át a sötétséget figyelnünk, hangkeltéssel "láthatunk". A feladat különböző fejtörők megoldása lesz.

Star Trek: Bridge Crew - május 30. - Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR

A Ubisoft korábbi VR játékaihoz hasonlóan a Bridge Crew is akkor lesz igazán élvezetes, ha barátokkal együtt játsszuk. Az USS Aegis csillaghajó fedélzetén ülve, a többiekkel együttműködve kell kulcsfontosságú döntéseket meghoznunk, kutatnunk a vulkániak új, potenciális lakhelye után, és visszavernünk a klingonokat.

Lock's Quest - május 30. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Ritka, hogy egy játék egy kézikonzolról nagy képernyőre költözik, de az anno Nintendo DS-re megjelent Lock's Quest május végétől PC-n, PS4-en és Xbox One-on is játszható lesz. Egy tower defense elemekkel bővített stratégiai játék, ami annak idején tetszett a kritikusoknak - meglátjuk, így, megjelenése után közel tíz évvel is ugyanúgy szerethetjük-e még.

2017. júniusi játékmegjelenések

Guilty Gear Xrd Revelator 2 - június 1. - PC

Tekken 7 - június 2. - PC, PlayStation 4, Xbox One

DiRT 4 - június 4. - PC, PlayStation 4, Xbox One

The Elder Scrolls Online: Morrowind - június 6. - PC, Mac, PlayStation 4, Xbox One

Wipeout: Omega Collection - június 7. - PlayStation 4

Cars 3: Driven to Win - június 13. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch, Wii U

MotoGP 17 - június 15. - PC, PlayStation 4, Xbox One

ARMS - június 16. - Nintendo Switch

Micro Machines World Series - június 23. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Valkyria Revolution - június 27. - PlayStation 4, Xbox One, PlayStation Vita

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy - június 30. - PlayStation 4

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)