Hirdetés

Quantum Break, Dark Souls III - 2016. áprilisi játékmegjelenések

|

Áprilisban belassul kicsit a játékipar, hogy májusban nagyot robbanjon, és feltankolhassunk a nyárra. A következő négy hétben jön a Quantum Break, a Dark Souls III, a DiRT Rally, a Ratchet & Clank és a Star Fox Zero.

Hirdetés

Már inkább kifelé tartunk a tavaszi játékszezonból, fogynak az újdonságok, de több a minőségi, AAA, vagy régóta várt indie cím. A május például biztosan sokak költségvetését meg fogja borítani,  mert mint azt a cikk végén látjátok, rengeteg kiemelten fontos játék jön (szinte csak azok), de előtte még nézzük az áprilisi kínálatot, amiben elvétve azért találunk nagy dobásokat. 

Nights of Azure - április 1. - PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita

Az április rögtön egy japán szerepjátékkal indul, a Nights of Azure-t kapjuk meg, ami a szigetországban 2015 októberétől kapható. Két lányt terelgethetünk egy olyan világban, ahol egy átok miatt éjszaka senki nem alszik.

Quantum Break - április 5. - PC, Xbox One [Előrendelés]

Az év egyik legfontosabb Xbox One-os játéka (lassan elbúcsúzhatunk az "Xbox One-exkluzív" kifejezéstől) a Quantum Break, az Alan Wake-et és a Max Payne 1-2-t készítő Remedy Entertainment újdonsága. A sztori szerint egy időmanipulálós kísérlet balul sül el, minek következtében mind a főszereplő, mind a főgonosz különleges képességekre tesz szert. Míg előbbi  megállíthatja, lelassíthatja, és más érdekes módokon babrálhatja az időt, utóbbi a jövőbe lát. Bár eleinte csak One-ra jelentették be, most már tudjuk, hogy a PC-sek is játszhatnak majd vele - feltéve, hogy Windows 10-et futtat a gépük.

Assassin's Creed Chronicles - április 5. - PlayStation Vita [Előrendelés]

Nem fog könnybe lábadni a szemünk, amikor az Assassin's Creed Chroniclesre emlékezünk vissza. A három platformerből álló alsorozat nem sikerült úgy, ahogy kellett volna, ráadásul epizódról epizódra egyre gyengébb lett. Hiányosságai ellenére azért lesznek, akik élvezik, és jó hír, hogy április 5-étől már PlayStation Vitán is végig lehet játszani mindegyik részt.

DiRT Rally - április 5. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A DiRT Rally sokáig early accessben, félkész állapotban volt megvásárolható, majd tavaly év végén megjelent digitálisan PC-re. A Codemasters viszont úgy gondolta, a játék megérdemel egy dobozos kiadást, illetve nem akarta elsietni a konzolos változatokat, ezért a jövő héten mindhárom platformra megtaláljátok a boltok polcain. Az alapáron kínált Legend Edition az alapjáték mellett tartalmaz egy Mini csomagot (ami feloldja a Mini Cooper S-t, egy egyedi festést, és egy egyedi mérnököt), valamint egy másfél órás, Colin McRae Rally Legend című dokumentumfilmet külön Blu-ray lemezen. 

Enter the Gungeon - április 5. - PC, PlayStation 4

Egy egykoron nagy fejlesztőcsapatoknál dolgozó fejlesztőkből összeállt, ötfős csapat, a Dodge Roll álmodta meg az Enter the Gungeont, ami egy lövöldözős dungeon crawler. Felülnézetből mászkálhatunk egy dungeonben, ahol amikor épp nem az ellenségeket írtjuk, vásárolgathatunk. Jópofának tűnik.

Star Wars Battlefront: Outer Rim DLC - április 5. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Bár nem teljes értékű játék, szólunk, hogy jövő héttől mindenki számára elérhető lesz a Star Wars Battlefront első DLC-je, az Outer Rim. Ez két új helyszínt (Jabba palotája és egy sullusti gyártelep), két új pisztolyt, három új kártyát, két ikonikus hőst (khm...), Greedót és Nien Nunbot, valamint az Extraction módot adja hozzá a játékhoz. Aki Season Passt vett, már múlt hét óta játszhat vele.

1979 Revolution: Black Friday - április 5. - PC, Mac

Kimondottan jó dolog, hogy a fejlesztők nem csak a legnagyobb háborúkkal, de kisebb, mégis jelentős ütközetekkel is foglalkoznak. A This War of Mine a boszniai háború idejében játszódott, az 1979 Revolution pedig az 1979-es iráni forradalommal foglalkozik. Egy fényképészt irányítunk, aki hosszú idő után hazatér Teheránba, pont akkor, amikor a civilek fellázadtak Shah király ellen. Képregényes megjelenítése ellenére igyekszik realisztikusan bemutatni a történteket, egy kicsit Telltale-esen.

Dark Souls III - április 12. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A Dark Souls III-ban az a jó, hogy pontosan tudjuk, mire számíthatunk. A From Software csapata egy kis kitérő (a Bloodborne) után visszatér a fő sorozatához, folytatva a Dark Souls továbbra is nagyon furcsa történetét. A lényeg persze, hogy ismét szívós bossokat kaszabolhatunk, miközben felfedezzük a világot, kísérletezgetünk az új fegyverekkel, és próbálunk nem meghalni. 

The Banner Saga 2 - április 19. - PC, Mac

Kevés változással, de annál több izgalommal jön a The Banner Saga folytatása. Ismét a vikingek, ismét gyönyörű, kézzel rajzolt animációk várnak minket, és megismerkedhetünk egy új fajjal, a Horsebornnal is. Fejlesztgették, javítgatták, és mivel az első részt is szerettük, alighanem ezt is szeretni fogjuk.

Invisible Inc. - április 19. - PlayStation 4

A Klei Entertainmentről talán legtöbbeknek a Don't Starve ugrik be, de majdnem egy évvel ezelőtt a csapat készített egy teljesen más játékot PC-re: ez volt az Invisible Inc. A körökre osztott, taktikai lopakodós játékban három nap alatt kell felkészülnünk a végső küldetésre úgy, hogy a világ minden pontjáról összehalásszuk a szükséges információkat, felszereléseket.

Ratchet & Clank - április 20. - PlayStation 4 [Előrendelés]

Az Insomniac Games a Sunset Overdrive-val emlékeztetett minket arra, hogy nem kötődik feltétlenül a Sonyhoz, de most, a Ratchet & Clank sorozat következő részével a csapat mégis visszatért igazi otthonába. Az új játék nem igazán folytatás, de nem is annyira remaster; az első Ratchet & Clank elemeit veszi alapul, de kibővíti, megváltoztatja azokat egy kicsit. A visszatérés azért is fontos, mert vele nagyjából egyidőben jön egy film, és a kettő együtt új lökést adhat a sorozatnak. Valami fura oknál fogva rajzfilmes megjelenítése ellenére is gyönyörű, a platformerek és akciójátékok kedvelői feltétlenül nézzenek rá.

Masquerade: The Baubles of Doom - április 20. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Aki nincs oda a bohócokért, viszont szimpátiát érez az udvari bolondok iránt, az örülni fog a Masquerade-nek. Ebben ugyanis gonosz bohócokat kell leküzdeni egy bolondot terelgetve. Egyedi, meglátjuk, szórakoztató is lesz-e.

Star Fox Zero - április 22. - Wii U [Előrendelés]

Megsűrűsödtek a Nintendo-exkluzívok mostanában. Épphogy megkaptuk a Pokkén Tournamentet, máris jön a Star Fox Zero. A kettő nagyon sokban különbözik egymástól, csak Nintendo-exkluzivitásuk közös. A Star Fox sorozat visszatérő epizódja követi elődei játékmenetét, egy róka szerepében repkedünk, mászkálunk, lövöldözünk mindenfelé.

Star Fox Guard - április 22. - Wii U [Előrendelés]

Anno Project Guardként ismertük, végül a Star Fox univerzum új tagja lett belőle. A játék egy tower defense, amiben kamerák képeit figyelve próbálhatjuk megakadályozni az ellenfelek előrejutását. A Star Fox Zero mellé ingyenesen jár. 

Alienation - április 26. - PlayStation 4

A Dead Nation alkotóinak új játékában, az Alienationben nem zombikkal, hanem földönkívüliekkel vesszük fel a harcot. Az izometrikus nézetű, kooperatív akciójátékban tonnaszámra kell írtani mindenkit, aki nem velünk van.

Hitman: Episode 2 - Sapienza - április 26. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Március folyamán elég időnk volt tönkretenni a bulit a párizsi divatbemutatón, és majdnem egy hónapot kell még arra várnunk, hogy továbbutazhassunk a Hitmanben. Április végén viszont irány a napfényes Sapienza, egy olasz, tengerparti város, ahol turisták között mászkálhatunk, felfedezhetünk egy templomot, katakombákat, és ami a legfontosabb: kiiktathatjuk Silvio Carusót, egy biofegyverekkel foglalkozó tudóst, aki a városban egy titkos labort üzemeltet. Ebben a laborban egyébként van egy halálos vírus is, amit szintén el kell pusztítani. Izgalmas lesz.

King's Quest Episode 3: Once Upon a Climb - április 26. - PC, PlayStation 4, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

A hónapot - jelen állás szerint - a King's Quest harmadik epizódja zárja. Visszatér benne Valanice királynő, és megismerhetjük Graham felesége megmentésének igaz történetét, ami állítólag sokkal bonyolultabb, mint eddig gondoltuk. Még két rész van hátra egyébként ezen kívül.

2016. májusi játékmegjelenések

Battleborn - május 3. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Uncharted 4: A Thief's End - május 10. - PlayStation 4 [Előrendelés]

DOOM - május 13. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Shadow of the Beast - május 17. - PlayStation 4

Valkyria Chronicles Remastered - május 17. - PlayStation 4 [Előrendelés]

Homefront: The Revolution - május 20. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Mirror's Edge: Catalyst - május 24. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Overwatch - május 24. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Total War: Warhammer - május 24. - PC [Előrendelés]

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan - május 24. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Dead Island: Definitive Collection - május 31. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Platformok: Nintendo Wii U PC PlayStation 3 PlayStation 4 PlayStation Vita Xbox 360 Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)