Hirdetés

Játékok a YouTube-on

|

A Google interaktív játékok bevezetését tervezi a YouTube-on.

Hirdetés

A Google még 2009 elején, "Web-Based System for Generation of Interactive Games Based on Digital Videos," néven szabadalmaztatta új rendszerét, amivel a szó szoros értelemben videó játékokkal kívánja bővíteni a YouTube szolgáltatásait. Erről érkeztek most információk.


Ha le szeretnénk fordítani a szabadalom nevét, akkor körülbelül azt kapnánk, hogy ez egy web alapú rendszer, ami digitális videók felhasználásával készít interaktív játékokat. De hogyan kell ezt érteni? Itt nem olyan játékokra kell gondolni, mint amelyek pl. a Facebook alkalmazásai között szerepelnek, s amelyekkel egyébként elképesztően sokan játszanak. Bizonyára mindenki tartott már kézben olyan lapozgatós kalandkönyveket, amelynek számozott bekezdései között ugrálva egy egyedi történetet izgulhattunk végig. Nos, nagy valószínűséggel a Google is erre készül. Csak videókkal.


Nem új jelenség, hogy egyes felhasználók a feltöltött videóikon az előbb említett lapozgatós könyvek mintájára ilyen kalandjátékokat készítsenek. A lekattintható szövegbuborékok például remekül használhatóak erre a célra, hogy egy jelenet után eldöntsük; jobbra vagy balra kívánunk továbbmenni a szellemjárta házban. A szabadalom minden bizonnyal megmarad a Web 2.0 filozófiájánál, tehát a játékokat nem a Google gyártja majd, hanem a felhasználók kezébe akarja adni az interaktív „videó játékok" készítésének a lehetőségét, akiknek ezentúl csak egy kamerára és némi fantáziára lesz szükségük. Kíváncsian várjuk!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)