Hirdetés

Játékok és a YouTube

|

Megnézel egy trailert, és megtetszik a játék? Nem kell elbattyogni a boltba, vagy online shopokat keresni.

Hirdetés

Megtette az első lépéseket a Google, hogy valami kis pénzmagot is termeljen a YouTube amit igen sok pénzért szerzett be nem is olyan régen. A cég 1.65 milliárd dollárt fizetett 2006-ban a közösségi oldalért, és bár nem hozták nyilvánosságra a financiális adatokat, elemzők szerint a YouTube mintegy 200 millió dollárt fog termelni 2009 során. Ez az összeg eltörpül a Google minegy 27 milliárdos éves bevétele mellett, de a cég úgy gondolta, nem árt kicsit növelni a YouTube bevételeit sem. Egy új szolgáltatás keretében nemsokára a látogatók mindent amit a lapon látnak, meg is vásárolhatják majd. Ha tetszik egy klip, a lap alján található gombok segítségével azonnal az Amazon.com, vagy az iTunes megfelelő oldalára jutunk, ahol hamar hamar elkölthetjük a pénzünket.

googleyoutubelogo.jpg

 

A Google terve persze nem csak a zenére korlátozódik - akkor nem is írtam volna ide - hanem a játékokra is. A terv jónak tűnik, hiszen emberek milliói járnak a YouTube-ra, és bizony tuti sokan lesznek akik egy-egy jobban sikerült trailer hatásásra megveszik majd reklámozott terméket, legyen az játék, könyv, film, esetleg vegetáriánus csirke. A szolgáltatás beindításának pontos ideje még nem ismert, pletykákkal nem foglalkozunk, de hamarosan számíthatunk rá, hiszen a Google nem titkolt terve egy e-kereskedelmi központ létrehozása, ahol zenétől kezdve, a színházjegyekig minden kapható lesz - és hát mi lenne ennek jobb alapja, mint a YouTube.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)