Hirdetés

Játékos gondolatok - Online játékvásárlás

|

Vásároltál már online játékszoftvert?

Hirdetés

Online játékvásárlás
Az Internet majdhogynem korlátlan lehetőségeinek egyikével élve, ma már nem ördögtől való az online vásárlás sem. Világ szerte, így Magyarországon is egyre inkább teret hódít magának ez a vásárlási forma, hiszen felismerve a rendszer előnyeit, 2005-ben a hazai rendszeres internetezők egyharmada már vásárolt valamilyen terméket Interneten keresztül, s ez az arány 2008-ra elérte a kétharmadot. Ehhez persze kellett többek között a megfelelő infrastruktúra kiépítése, az online áruházak gombamód történő elterjedése, és a biztonságos vásárlás feltételeinek a megteremtése is. Az pedig már csak idő kérdése volt, hogy az Internethez oly szorosan kötődő online játékosok mikor árasszák el a a virtuális áruházakat. Ez mára meg is történt, hiszen az online eladott termékek 36%-a CD, DVD kategóriából kerül ki.

Játékot, online, legolcsóbban
Annak, hogy valaki ma online vásároljon játékszoftvert, számos módozata van. Felkeresheti a direkt erre szakosodott online áruházakat (CD Galaxis, 576 kbyte), ahol nagyjából ugyan annyiért tudja megszerezni magának a kiszemelt játékot, mint ha személyesen fáradna el a létező üzletek valamelyikében, és leemelve a polcról a pénztárnál fizetné azt ki. Sőt, ha nem személyesen vesszük át a terméket, akkor a vásárló köteles a házhoz szállítás díját is megfizetni, ami futár- vagy csomagküldő szolgálattal mai áron plusz ezer forintot jelent. Az eredeti játékoknak tehát megvan az előnye, és sajnos az ára is. Egy kis odafigyeléssel és körültekintéssel viszont súlyos ezreket is spórolhatunk! Az Internetes aukciós oldalak, mint mondjuk a Vatera kínálatát végigböngészve a hirdetők például több ezer eredeti játékszoftvert árulnak, olykor mélyen a bolti ár alatt. Többségük "használt", ám játékszoftvernél ez a minősítés nem ugyan azt jelenti, mint a ruha, autó, vagy műszaki termékek esetében. Ha az árverés formája megengedi mindenki a számára legmegfelelőbb áron viheti haza új kedvencét, a személyes átvétel lehetősége mellett egyszerű, ajánlott postai kézbesítés is a rendelkezésre áll, aminek párszáz forintos költsége eltörpül a nagy nemzetközi csomagküldők díjszabása mellett. Nem ritka azonban az sem, hogy vadonat új, még bontatlan játékok kerülnek kalapács alá, szintén olcsóbban a bolti árhoz képest. Sőt, az ilyen vásárlásokna előnye még továbbá, hogy az ember könnyen bukkan olyan klasszikusokra, amiket kereskedelmi forgalomból már régen kivontak. Az online játékvásárlástól tehát senkinek nem kell tartania. És szerintetek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)