Hirdetés

Játékos parlamenti képviselők Kanadában

|

Meglepő módszerrel igyekezett rávenni a kanadai képviselőket a helyi szoftverrendőrség, a kalózellenes törvény megszavazására.

Hirdetés

A sok statisztika, reklám, szájtépés helyett, a kanadai ESA - amolyan helyi BSA - drasztikus lépésre szánta el magát. Néhány éve már piszkálják a kormányzatot - főleg az USA - miszerint túl lágyszívűek a kanadai törvényhozók.

Az ottani copyright törvények lazasága miatt Kanada az utóbbi évek során a kalózok gyülekezőhelye lett. Náluk például még mindig legálisan lehet modchipet vásárolni az Xboxhoz. Ez ellen tenni kell valamit, gondolta az ESA, és egy rakat játékkal bevonult a parlamentbe. Miközben a képviselő urak meglazított nyakkendővel birkóztak a játékokkal, az ESA képviselői ilyesféle megjegyzéseket tettek: "Látja uram? Ezt a játékot is itt fejlesztették nálunk, mi pedig nem teszünk semmit a kalózok ellen, pedig ők károsítják a mi gazdaságunkat!"

Az ötlet fényesen bevált. Erre utal legalábbis, hogy az évek óta csúszó törvénytervezetről egészen más hangvételben nyilatkoztak a képviselők néhány óra játék után. Mike Lake képviselő például, miután lezúzta ellenfelét egy NHL 09 meccsen, felpattant a pódiumra, a mikrofont botkormányként felkapta, és kijelentette, hogy a törvénytervezet minden valószínűség szerint megszavazásra kerül a következő ciklusban - azaz 2010-ben. Kanada amúgy a világ harmadik legnagyobb játékfejlesztője, csak az USA, és Japán körözi le őket.

Kíváncsi vagyok, vajon a többi országban működő hasonló szervezetek átveszik-e a módszert. Reméljük élőben közvetítik majd, amikor a honi képviselők egy vad Counter-Strike meccs letolása után állnak neki szavazni. Szerintetek mely játékok hatnának legjobban kicsiny hazánk képviselőire?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)