Hirdetés

Javítható a Bloodborne és a FromSoftware más játékainak képfrissítése PS4-en, de ára van

|

A specifikus körülmények között alkalmazható javítás egy régi problémát orvosol, viszont cserébe egy másik fontos területen jár rosszul a felhasználó.

Hirdetés

A FromSoftware játékai már a legalább a Bloodborne megjelenése óta konzisztensen küzdenek azzal, hogy sem az Xbox One-on, sem pedig a PlayStation 4-en nem tudják teljesen stabilan megtartani a 30fps-t. Most megjelent egy javítás, amivel a Sony előző generációs konzolján kiküszöbölhető ez a probléma, csak annyi a bökkenő, hogy ezt egyrészt kizárólag feltört gépeken lehet alkalmazni (ugyanis nem hivatalos patchről van szó), másrészt ha bevetjük, egy másik gonddal találjuk szembe magunkat, ami legalább ugyanannyira zavaró.

A Digital Foundry csapata már régóta foglalkozik azzal, hogy különféle játékok teljesítményét vizsgálja, a srácok most egy teljes videót szenteltek annak, hogy kipróbálják a FromSoftware játékait javítani hivatott nem hivatalos patchet.

Hirdetés

Ugyebár ahhoz, hogy valami stabilan 30 fps sebességgel menjen, pontosan 33,3 ezredmásodperceként kell érkeznie egy új képkockának, a Digital Foundry mérési adatain pedig jól látszik, hogy pl. a Bloodborne esetében vannak kockák, amelyek a megadott intervallumhoz képest sietnek, vagy ellenkezőleg, késnek.

A nem hivatalos tapasz alapvetően megszünteti  ezt a jelenséget, de csak jelentős kompromisszum árán, ugyanis a mérések szerint a javítatlan és a javított verzió között nem kevesebb, mint 78 ezredmásodpercnyi extra input lag a különbség, ami már igen számottevő, főleg egy soulslike játék esetében, amelyben a precíz időzítésen múlik minden.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Könnyen előfordulhat, hogy a From Software mérnökei is tisztában vannak a játékosok életét megnehezítő fps-gondokkal, és csak azért nem számolták még fel, mert valamiféle komplexebb megoldást igénylő technikai probléma a kiváltó oka.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)