Hirdetés

Javítják a látást az akciójátékok

|

Egy tanulmány szerint jelentős mértékben javítja látási képességeinket, ha szabadidőnket akciójátékokkal töltjük.

Hirdetés

Minden egyes tanulmányra, amely a videójátékok káros hatásait boncolgatja érkezik egy riposzt. Jelen esetben a New York-i Rochester Egyetem kutatói álltak elő vizsgálataik eredményével. A tesztalanyok 22 diákból álló csoportját kettéosztották, míg az egyik fele a Call of Duty 2 és az Unreal Tournament 2004 reflexpróbáló virtuális harcmezőin szórakozott, addig a maradék diákot leültették a szem-kéz koordinációra jóval kevésbé támaszkodó The Sims 2 elé.

Ez segít...


Call of Duty 2 - 36. kp Call of Duty 2 - 37. kp Call of Duty 2 - 38. kp Call of Duty 2 - 39. kp



A két csoport az elkövetkező kilenc hét alatt 50 órát töltött a számára kijelölt játékokkal, melynek lejártakor az egyes csoport 43 százalékkal könnyebben tudta megkülönböztetni a szürke szín árnyalatait egymástól, mint a második csapat.

Ez nem...


The Sims 2 - 37. kp The Sims 2 - 38. kp The Sims 2 - 39. kp The Sims 2 - 40. kp



A kutatást vezető Daphne Bavelier szerint a kontrasztérzékenységen mindeddig szemüveggel, vagy műtéttel tudtak csak segíteni. Kísérletük azonban bebizonyította, hogy az akciójátékok képesek trenírozni az emberi agyat, minek következtében hatékonyabban dolgozza fel a beérkező vizuális ingereket. Ráadásul hónapokkal azután is megmarad a hatása, hogy az ember abbahagyta a játékot. A Reuters hírügynökség szerint ez a felfedezés segíthet azokon az embereken, akiknek gondot jelent az éjszakai vezetés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)