Hirdetés

Jerry Bruckheimer játékot fejleszt

|

Steven Spielberg, John Woo és társaik után egy neves producer, Jerry Bruckheimer (Top Gun, Pirates of the Carribean, CSI…) tévedt a játékfejlesztés rögös útjaira.

Hirdetés

Jerry Bruckheimer. Maga a név elsőre talán nem is mond olyan sokat, mint az egy ilyen cikk főszereplőjétől elvárható lenne, azonban ha a producer úr eddigi alkotásaira nézünk, rögtön megvilágosul a kép. Bruckheimer nem tegnap - egészen pontosan 1972-ben kezdte az ipart - üstökösszerű berobbanása a köztudatba pedig a Top Gun 1986-s debütálására tehető. Azóta számos kiváló alkotás fűződik a nevéhez: kalózkalandokat vitt filmvászonra a Pirates of the Carribean: At World's End produceri székében, illetve csavaros bűnügyeket „eszelt ki és göngyölített fel" több Crime Scene Investigation (Helyszínelők) és Without Trace (Nyomtalanul) epizódban is.


Játék? Az meg mi?
Hősünk ugyan személyesen még egyetlen egy videojáték születése felett sem bábáskodott, ám alkotásai nem egyszer megjelentek már a monitorok és televíziók képernyőjén. A NES-es Top Gun és Days of Thunder-től kezdve egészen a jelenlegi generációs Pirates of the Carribean-ig sok-sok adaptáció próbált átmenteni valamit a vászonról - általában igen kevés sikerrel. Maga Jerry diplomatikusan fogalmaz ezzel kapcsolatban: „A fejlesztők megtették, amit lehetett. Mindig nagyon kevés idő van egy ilyen alkotás munkálataira, mivel a filmek gyorsan elkészülnek... Azt hiszem ennyi idő egyszerűen nem elég arra, hogy olyan izgalmasat alkossanak, mint egy új vállalkozás esetében." Nos, végül elérkezett az ideje, hogy Jerry is megmutassa, mitől döglik a légy.


Adom a nevem
Véletlenül sem szeretnénk szkeptikusak lenni, de azért lenne rá egy százasunk, hogy a Jerry Bruckheimer Game Studio névadója leginkább marketingszempontból csigázta fel az MTV-t. A frissen alapított stúdió elsősorban más, már bizonyított csapatokkal közösen tervezi a munkát, a játékok kiadásában és forgalmazásában vállalnak majd szerepet. A stúdió egyelőre még nem döntötte el, milyen célplatformokra dolgozik, de azon mesterkednek, hogy a next-gen, a PC-s, a handheld, és a mobil piacot is megkaparintsák. Szerencsére az MTV minden szempontból nagyon flexibilisnek bizonyul: nem kívánnak beleszólni a fejlesztés lényegi részeibe, hagyják felszínre jutni a legvadabb ötleteket is. Ha tehát minden jól megy, 2009-ben nem csak a mozikban találkozunk Jerry Bruckheimer alkotásaival (Prince of Persia film!), hanem kedvenc karosszékünkben ülve belemerülhetünk az általa felkarolt virtuális világba is.



Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)