Hirdetés

Jó üzletnek bizonyul az in-game hirdetés

|

A Parks Associates tanulmánya szerint a játékokban elhelyezett hirdetések hamarosan virágkorukat élhetik. A tavaly összesen 80 millió dollárt hozó üzlet 2009-ra 400 milliósra növekedhet. 2005-ben az egyesült államokbeli internetes játékos családtaggal rendelkező háztartások havi szinten átlagosan 10 centnek megfelelő ingyenes tartalmat kaphattak az in-game hirdetéseknek köszönhetően. Ugyanez az összeg a televízió esetében és ugyanekkora időintervallum során 50 dollár. A jelenség tényleg nagyon terjedőben van, egyre többen ismerik fel a benne rejlő lehetőségeket. Manapság leginkább autós, illetve ételekkel, öltözködéssel és életstílussal kapcsolatos hirdetések kapnak helyet a játékokban, mivel a megcélzott közönség a 18-34 év közötti férfiak. Egyébként ez az a réteg, amely a leginkább elfogadja az elhelyezett reklámokat, s emellett azok hatékonysága is jónak mondható. A legtöbben azért lennének hajlanóak elviselni a megjelenő hirdetéseket, ha ezért cserébe olcsóbban szerezhetnék be a játékokat. A második helyen a játékmenet és az alkotások minőségének javítása áll.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)