Hirdetés

John Carmack - A PhysX nem jó ötlet

|

John Carmack megmondja a frankót PhysX ügyben. Nem túl pozitív.

Hirdetés

A QuakeCon 2009 során kérdezték a programozó zsenit a különálló fizikai gyorsítók hasznosságáról, és úgy egyáltalán a PhsyX-ről. Carmack szerint az ötlet az elejétől fogva rossz volt, a PhysX pedig kudarcra ítélt projekt volt kapásból.

Szó szerinti fordítáást ne várjon senki, akit nagyon érdekel megnézheti a YouTube-on a videót, de körülbelül így hangzott a válasz: "Oké, szóval hardveres fizika. Azt hiszem mindenki tudja, hogy negatívan álltam ehhez a témához azóta, hogy az első hírek felreppentek. Alapvetően nem tetszett az egész elképzelés, mert a vásárlókat egy újabb hardver megvételére késztették, amit nem támogatott szinte semmi, és tudvalelő volt, hogy egy idő után úgyis beintegrálódik valahova a téma. Egyáltalán nem tartottam jó ötletnek, és remélem az Nvidia nem fizetett túl sokat a PhysX-ért." Majd meglátjuk mi lesz belőle, de az tény, hogy túlzottan sok PhysX cuccos a mai napig nincs.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)