Hirdetés

John Carmack: Felejtős a Quake MMO

|

John Carmack a Shacknews-nak adott interjúban mesélt a Quake MMO jövőjéről és annak fejlesztési buktatóiról.

Hirdetés

Az idei QuakeCon kissé haloványabbra sikeredett, ahogy azt többen vártuk volna, ennek ellenére az id Software munkatársai rengeteg érdekességet árultak el játékaikkal, a céggel és sok más jövőbeni tervükkel kapcsolatban. 

quakelive.jpg
 

John Carmack egy vele készített interjúban például elárulta, hogy több kiadó is megkereste őket a Quake MMO ötletével. Ugyan ezen nagy cégek komoly anyagi tőkét biztosítottak volna a fejlesztéshez, Carmack és csapata sorra elzavarta a kérőket. A legfőbb indok, hogy az id Software munkatársai nem jártasak az MMO-k fejlesztésében, így rengeteg erőforrást kellett volna mozgosítani, amit nem bírt volna el a cég. Ezen kívül nincs rá garancia, hogy a befektetés megtérül, így ezt a rizikót sem vállalhatták. Továbbá a programozó zseni arra is kitért, hogy már a Quake Live fejlesztésénél is komoly gondokba ütköztek, amit főleg a tapasztalatlanságuknak köszönhettek. Egyelőre tehát nem lesz Quake MMO...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)